IPKW > Duurzaamheid > Energie

energie

circulaire oplossingen voor energie en grondstoffen

IPKW werkt samen met Veolia – wereldleider op het gebied van geoptimaliseerde inzet van grond- en brandstoffen – volop aan het verduurzamen van de energiestromen op het park. Samen onderzoeken we circulaire energieoplossingen en het gebruik van lokale grond- en brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van reststromen om energie mee op te wekken of het inzetten van reststromen van het ene bedrijf als grondstof voor het andere bedrijf op IPKW.

Uiteraard lukt ons dat niet zonder de bedrijven op het park. Zij produceren afvalwater, energie en restproducten die hergebruikt kunnen worden door Veolia, om er weer energie van te produceren of als lokale grondstof te gebruiken voor andere bedrijven.

We werken momenteel aan zonnepanelen op daken en op een speciaal hiervoor ingericht zonneveld, aan terugwinning van warmte uit koelingsinstallaties, de installatie van een biomassaketel, een aantakking op het warmtenet en vier windturbines op het terrein.

Over Veolia

Veolia ontwikkelt water-, afval- en energieoplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van zowel steden als industrieën. Met deze drie complementaire kernactiviteiten zorgen zij ervoor dat grond- en brandstoffen toegankelijk blijven, worden behouden en hergebruikt.

vragen hierover?

Stel je vraag aan Maartje
bel: 026 384 46 46
mail Maartje

member image