ontwikkeling

Historie als kwaliteit

Het integraal revitaliseren, activeren en verduurzamen van de gebouwen en grond was de eerste stap in de herontwikkeling van IPKW. Het park werd in de jaren ’40 gebouwd door de Algemene Kunstzijde Unie (AKU), dat in 1969 fuseerde tot het AKZO-concern, wat later Akzo Nobel werd. Bij aankoop in 2003 door Schipper Bosch, betrof het gebied een verwaarloosde omgeving, waarin gebouwen niet als unieke objecten erkend waren. We zijn gebouwen met monumentale waarde gaan renoveren en hebben deze aantrekkelijk gemaakt voor nieuwe huurders. Daarbij worden het historische karakter en de oorspronkelijke eigenschappen behouden, maar voldoet het gebouw in alle opzichten (klimatologie, uitstraling, interieur) aan de moderne wensen en eisen van gebruikers.

Lees meer

functionaliteit en schoonheid

Bij de herontwikkeling streven we naar energielabel A, wat voor dit type historische gebouwen een serieuze uitdaging is. Ook kwaliteit, functionaliteit en schoonheid dragen bij aan het duurzame karakter van de gebouwen en het gebied. Door samen te werken met de beste architecten, zorgen we dat esthetiek en cultuur gewaarborgd zijn en de gebouwen de tand des tijds doorstaan.

aaneengesloten gebied

Het aaneengesloten gebied koesteren we als kwaliteit; het terrein is bewust niet opgedeeld in kavels en het oorspronkelijke wegennet is versterkt. Als we een gebouw ontwikkelen nemen we de directe omgeving mee. Zo werken we stap voor stap toe naar een volledig herontwikkeld en in alle opzichten kwaliteit hoogstaand park.

meer over ontwikkeling


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313