IPKW > Duurzaamheid > (Her)ontwikkeling

(Her)ontwikkeling

historie als kwaliteit

Het integraal revitaliseren, activeren en verduurzamen van de gebouwen en grond was de eerste stap in de herontwikkeling van IPKW. Bij aankoop betrof het gebied een verwaarloosde omgeving, waarin gebouwen (ontworpen door AKUs huisarchitect D. Masselink) niet als unieke objecten erkend waren.

Wij zijn gebouwen met monumentale waarde gaan renoveren en hebben deze aantrekkelijk gemaakt voor nieuwe huurders. Daarbij worden het historische karakter en de oorspronkelijke eigenschappen behouden, maar voldoet het gebouw in alle opzichten (klimatologie, uitstraling, interieur) aan de moderne wensen en eisen van gebruikers.

Energielabel A

Bij de herontwikkeling streven we een Energielabel A na, wat voor dit type gebouwen een serieuze uitdaging is. Als een gebouw nog geen nieuwe bestemming heeft, hebben we het een tijdelijke bestemming gegeven.

Het aaneengesloten gebied koesteren we als kwaliteit; het terrein is bewust niet opgedeeld in kavels en het oorspronkelijke wegennet is versterkt. Als we een gebouw ontwikkelen nemen we de directe omgeving mee. Zo werken we stap voor stap toe naar een volledig herontwikkeld en in alle opzichten kwaliteit hoogstaand park.

vragen hierover?

Stel je vraag aan Marc
bel: 026 384 46 46
mail Marc

member image