IPKW’er EARN-E lanceert nieuwe energiemonitor

Het in 2018 opgerichte EARN-E heeft een nieuw product ontwikkeld dat later dit jaar geleverd zal worden. De EARN-E Solar is een toevoeging aan de EARN-E energiemonitor om huishoudens met zonnepanelen inzicht te geven in het échte verbruik. Met de huidige oplossingen is het niet mogelijk om inzichtelijk te krijgen hoeveel opgewekte stroom een huishouden zelf verbruikt, met EARN-E Solar is dit op ieder moment inzichtelijk.

De start van EARN-E
Het ondernemersavontuur van Luuk Wiehink en Roel Oortgiesen begon direct na hun studie op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem waar zij elkaar leerden kennen. Beide hadden een voorliefde voor projecten met een maatschappelijk thema met de nadruk op duurzaamheid. In 2014 deed het duo voor het eerst mee aan een lokale challenge. De opdracht was het vinden van een manier om de zelf opgewekte stroom van huishoudens met zonnepanelen zelf te verbruiken in plaats van terug te leveren aan het stroomnet. Het idee dat het mogelijk maakte om stroom te delen met je buren resulteerde in een laatste plaats, maar leverde wel een voucher van de ArtEZ Art Business Center op om het product door te ontwikkelen.

Wedstrijden
Het prototype werd opgepikt door Alliander die groen licht gaf voor een pilot onder de naam Groenewijkstroom. Vervolgens vroegen zij met succes een octrooi aan voor Europa en de VS en namen vervolgens in 2018 deel aan de wedstrijd ‘Gelderland daagt je uit! waar zij de eerste prijs bemachtigde. Met het gewonnen geldbedrag konden ze de techniek van hun idee verder uitwerken. Nog geen twee weken later stond de volgende wedstrijd op de planning, ditmaal van Enpuls, een bedrijf dat de energietransitie wil versnellen. Ook hier wonnen Luuk en Roel met hun innovatieve product. Enpuls heeft vervolgens anderhalf jaar lang het duo begeleid om samen een schaalbaar systeem neer te zetten.

Energiemonitor
Hetgeen wat ontbrak aan het schaalbare systeem was een energiemonitor. Het probleem wat de twee energiepioniers ondervonden was dat de bestaande modellen niet voldeden aan hun eisen. Zodoende was EARN-E geboren en gingen zij aan de slag met de ontwikkeling van een eigen energiemonitor. EARN-E biedt nu de goedkoopste en meest transparante energiemonitor aan met realtime energiegegevens. Duizenden leveringen later wordt het product inmiddels door heel Nederland gebruikt. Zodoende ontstond er vraag naar een nieuw product speciaal voor huishoudens met zonnepanelen. Zo ontstond het idee voor EARN-E Solar.

EARN-E Solar
EARN-E Solar koppelt de zonnepanelen op je dak met de energiemonitor in je meterkast. Zo krijgt de consument realtime inzicht in opwek, teruglevering en verbruik van de eigen opgewekte stroom in de EARN-E app en portaal. Het is de oplossing voor zonnepaneeleigenaren om inzicht te krijgen in het daadwerkelijke verloop van de stroomvoorziening in je huishouden. EARN-E Solar is Plug & Play, de consument kan de zonnepanelen eenvoudig zelf koppelen via het portaal van de omvormers. Dat wil zeggen dat je in een kwestie van minuten bent aangesloten zonder de hulp van een installateur.

Meer inzicht zorgt voor een meer bewuste omgang met het verbruik met besparing als gevolg.

Samenwerking
Het EARN-E Solar product is gecreëerd met samenwerkingspartner OrangeNXT, onderdeel van ICT Group. De zonnepanelen worden gekoppeld via een zogeheten cloud-to-cloud oplossing en deze maakt gebruik van het EnergyNXT platform. Het EnergyNXT platform maakt een realtime weerspiegeling van de data mogelijk. Een ander belangrijk voordeel van de software matige cloud-to-cloud koppeling met de omvormers, is de mogelijkheid om het systeem door te kunnen blijven ontwikkelen. Als er een nieuwe versie of een nieuwe software update is, dan wordt dit direct live gezet. Het product blijft hierdoor ten alle tijden up-to-date!

De EARN-E Solar wordt momenteel ontwikkeld en wordt naar verwachting rond augustus geleverd. In de tussentijd kunnen geïnteresseerden consumenten en partners een pre-order plaatsen tijdens de pre-order campagne. Deze zal de komende maanden lopen en tijdens deze periode kan er genoten worden van een speciale korting. Meer informatie over de campagne is te vinden op de landingspagina www.earn-e.com/solar-consumenten

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313