IPKW > Duurzaamheid > Mobiliteit

mobiliteit

duurzaam in beweging

Het thema mobiliteit is volop in beweging. Er wordt al jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische auto’s, waterstofoplossingen en autonoom rijden. Zo ook op IPKW, waarbij we innovaties en ontdekking die hier plaatsvinden ook zoveel mogelijk hier proberen in te zetten. IPKW is een proeftuin voor de ontwikkeling en het testen van prototypes, waarna een eindproduct zowel binnen als buiten de poorten afgezet wordt. We geven daarbij het goede voorbeeld. Niet wachten tot er voldoende elektrische auto’s op het terrein rijden, maar proactief laadpalen plaatsen.

Elektrische voertuigen

Op het laadplein op IPKW is ruimte voor maar liefst 60 elektrische auto´s om tegelijkertijd te laden. Door dit plein en andere laadpunten een centrale plek te geven op het park, maken we duurzame mobiliteit belangrijk.

Onze collega’s van de Technische Dienst en van het parkmanagement rijden elektrisch en we bieden alle IPKW´ers gratis de mogelijkheid kennis te laten maken met elektrisch rijden via onze Nissan LEAF als deelauto. Met het deelfietsenproject kunnen IPKW’ers gratis gebruik maken van 10 elektrische fietsen en proberen we te zorgen voor meer vitaliteit, minder files en een beter milieu.

Waterstof

Met een waterstoftankstation, de waterstofbus, waterstofauto´s in de regio en onze partners HyGear, NedStack, HyMove, HAN Automotive en de gemeente Arnhem geven we invulling aan het waterstofcluster. Het cluster voert ontwikkelingen door om de huidige waterstoftechnologie op grootschalige wijze te implementeren in het energiesysteem. Het potentieel van waterstof is groot en lijkt de onmisbare schakel te zijn om de Europese doelstellingen in 2050 te halen.

Daarnaast zijn we een van de oprichters van het Clean Mobility Center.

vragen hierover?

Stel je vraag aan Kevin
bel: 026 384 46 46
mail Kevin

member image