mobiliteit

Duurzaam in beweging

Het thema mobiliteit is volop in beweging en het verduurzamen
ervan heeft veel potentie – mobiliteit is verantwoordelijk voor
maar liefst een kwart van de CO2-uitstoot in Nederland. Er
wordt op IPKW dan ook al jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van
onder andere elektrische auto’s en waterstofoplossingen.

Lees meer

elektrische voertuigen

Op het laadplein op IPKW kunnen maar liefst 60 elektrische auto´s tegelijkertijd hun accu opladen. Door dit plein en andere laadpunten een centrale plek te geven op het park, maken we duurzame mobiliteit belangrijk. Daarbaast bieden we alle IPKW´ers gratis de mogelijkheid om kennis te maken met elektrisch rijden, via onze Nissan LEAF als deelauto. Met het deelfietsenproject kunnen IPKW’ers gratis gebruikmaken van 10 elektrische fietsen en proberen we te zorgen voor meer vitaliteit, minder files en een beter milieu. Ook onze collega’s van de Technische Dienst en het parkmanagement rijden uiteraard elektrisch.

waterstof

Met een waterstoftankstation, de waterstofbus, waterstofauto´s in de regio en onze partners HyGear, NedStack, HyMove, HAN Automotive en de gemeente Arnhem geven we invulling aan het waterstofcluster. Dit cluster werkt aan ontwikkelingen om de huidige waterstoftechnologie op grootschalige wijze te implementeren in het energiesysteem. Het potentieel van waterstof is groot en het lijkt een onmisbare schakel te zijn om de Europese klimaatdoelstellingen in 2050 te halen.

clean mobility center

We zijn een van de oprichters van het Clean Mobility Center. Dit initiatief faciliteert vernieuwende producten en diensten op het gebied van schone, slimme en veilige mobiliteit. Voor en door bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid wordt gezorgd voor meer innovatiekracht en synergie. Tevens is gestart met een bijzondere samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zo’n 100 studenten werken in het Mobility Innovation Center aan projecten uit het bedrijfsleven.

meer over mobiliteit


© 2023 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313