recycling

Hergebruik tot nieuwe producten en grondstoffen

Afval bestaat niet. Alle materialen, warmte, energie en producten die nu nog worden weggegooid, zijn in potentie grondstoffen: de start van iets nieuws. Op IPKW proberen we ‘afval’ zoveel mogelijk gescheiden op te halen en te hergebruiken als nieuwe producten en grondstoffen. Zo werken we aan een circulaire economie en industrie en verminderen we de enorme hoeveelheid afval die in Nederland ontstaat.

Lees verder

sociale en duurzame afvalverwerking

Op IPKW gaan we ‘afval’ zoveel mogelijk gescheiden ophalen en hergebruiken als nieuwe producten en grondstoffen. Alle materialen die nu nog worden weggegooid, zijn in potentie grondstoffen, de start van iets nieuws. Zo werken we met dit project aan een circulaire economie en industrie en verminderen we de enorme hoeveelheid afval die in Nederland ontstaat. Dit doen we samen met onze partners Veolia, Suez, Scalabor en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wij geloven in een inclusieve maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van Scalabor vormen onze afvalambassadeurs en gaan bij de huurders het afval ophalen. Vervolgens vervoeren ze met een duurzaam voertuig het afval naar onze grondstoffenbank, waar we het afval zoveel mogelijk ter plaatse gaan verwaarden.

grondstoffenbank

We richten een grondstoffenbank in om afval gescheiden te verzamelen. Van het aangeleverde plastic, gft, hout en papier maken we nieuwe producten en grondstoffen, die we elders op het park weer kunnen gebruiken. Dat doen we onder andere met het project Plastic Fantastic, waarbij we lokaal verzameld restplastic opwaarderen tot waardevolle producten, zoals bankjes en afvalbakken.

de kracht van design

Samen met de op IPKW volop aanwezige design-denkkracht en productkennis, proberen we afvalstromen zoveel mogelijk op te waarderen. Die combinatie van design & technology zoeken we vaker op: we organiseren events om de crossoverkansen zichtbaar te maken, lanceerden de IPKW-Collectie en starten het project in4nite, waarbij de creativiteit van productdesigners wordt gecombineerd met de technische expertise van IPKW’er Freudenberg Performance Materials.

meer over recycling


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313