Bouwen met plastic afval

03-07-2020
Steeds meer bouwers en ontwerpers kiezen voor duurzaam bouwen met bouwmaterialen van afvalplastics. Dat concluderen de Arnhemse ondernemers Bram Peters en Erik Roelevink, oprichters van de coöperatie Plastic Fantastic – gevestigd op IPKW, op basis van de toename in aanvragen de afgelopen maanden. “We zien een duidelijke verandering optreden. Van aanvragen die voorheen vooral betrekking hadden op steigers, beschoeiingen, picknicksets en bruggen van het moeilijk recyclebare plastics zien we nu vooral nieuwe aanvragen voor de bouw van woningen en kantoren”, aldus Peters.

Duurzaam circulair bouwen is hot
De opmars van het bewustzijn met betrekking tot de plastic afvalberg maakt plaats voor creatieve ideeën om er bijvoorbeeld huizen van te maken. Omdat het bouwen met afval plastics een andere mindset vraagt hebben de heren een documentaire laten maken over hun eigen ervaringen met het bouwen van een kantoor (Dock Office) en een woning (Save Home). Deze documentaire werd op 30 juni jl. uitgezonden op TV Gelderland.

Experience Center op IPKW
IPKW en de Plastic Fantastic coöperatie hebben samen het plan opgevat om een alliantie op te richten waarbij de mogelijkheden van bouwen met afvalplastics centraal zal komen te staan voor een groter publiek, een “Plastic Fantastic Experience center”. Hier zullen voorbeelden te zien zijn, vindt educatie plaats en worden demonstraties gegeven om geïnteresseerden nog verder te inspireren of om zelf aan de slag te gaan in de minifabriek.

Lees ook het artikel in de Gelderlander over Plastic Fantastic

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313