IPKW als onderdeel van de stad Arnhem

11-06-2020
Het gebied Industriepark Kleefse Waard is sinds 2003 getransformeerd tot een duurzaam en innovatief terrein voor cleantech bedrijven. Daarbij gaan we verder dan alleen het aanbieden van bedrijfsruimten. IPKW is inmiddels een innovatief ecosysteem waar economische en sociale activiteiten, productieprocessen en energie- en afvalstromen in elkaar grijpen.

Samen met Bureau ZUS, stedenbouwkundige landschapsarchitecten, zijn we bezig om het gebied naar een volgende fase te brengen. Het is al lang geen industrieterrein buiten de stad meer, langzaam begint het onderdeel te worden van de stad Arnhem.

Transformatie
De slag die we nu maken is het transformeren van een gebied met veel vrachtwagens en productieprocessen naar steeds meer een plek waar mensen rondlopen, elkaar ontmoeten en inspireren. Met gemeenschappelijke activiteiten en voorzieningen spannen we ons in om de bedrijven samen een community te laten vormen. Ruimtelijke ingrepen, waarbij de cultuurhistorische waarde sterk wordt aangezet, spelen hierbij een belangrijke rol.

Naast de herontwikkeling van Gebouw KB zijn we ook gestart met het aanleggen van een nieuw laadplein naast het gebouw. Restaurant De Waard heeft al een nieuw terras gekregen en op dit moment zijn we bezig met een arboretum waar de bewoners kunnen sporten en ontspannen. Stapje voor stapje maken we het gebied beter geschikt voor de mens.

Vervolgens gaan we telkens een stukje park herontwikkelen. We zullen met regelmaat updates met achtergrondinformatie over deze ontwikkelingen maken.

Impressies door Bureau ZUS

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313