Airhunters Dock Office geland op steiger IPKW

De duurzame transportoplosser Airhunters heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de plaatsing van misschien wel het meest duurzame kantoor van Nederland, grotendeels gemaakt van afvalplastics. Na maanden van voorbereiding is afgelopen zaterdag in alle vroegte het kantoor van 8 meter breed en bijna 4 meter hoog vanaf zijn tijdelijke bouwlocatie verplaatst naar de oude industriesteiger in de voormalige haven van IPKW.

Afval plastics
Met uitzondering van de stalen constructie is het kantoor grotendeels gemaakt van afvalplastic die anders verbrand zouden worden. In totaal is er circa 10 ton laagwaardig afvalplastic verwerkt. De verwachte levensduur in de huidige vorm is meer dan 100 jaar.

De vloerbedekking van het kantoor is gemaakt van gerecyclede petflessen en de binnenzijde van het dak en de wanden zijn gemaakt van ruim 1 kilometer aan populieren latten, afkomstig van het duurzame initiatief Peppelhout. Naast duurzame isolatie wordt het dak ook nog bekleed met groen sedum.

Inspirerende plek
Op 6 meter boven het water van de zijtak van de Neder-Rijn op een oude industriesteiger op IPKW is Dock Office geplaatst. Een inspirerende plek voor iedereen die geïnteresseerd is in circulaire en innovatieve bouwconcepten met afvalplastics.

Kevin Rijke, directeur IPKW:

“We zijn blij dat we dit initiatief zo’n mooi plekje hebben kunnen geven op IPKW. Dit project is een prachtvoorbeeld van circulair ondernemen: het hergebruik van alle reststoffen op het terrein.”

Samenwerking
Airhunters Dock Office is een onderdeel van de campagne van coöperatie Plastic Fantastic. Hiermee wordt de potentie van bouwen met afvalplastic onder de aandacht gebracht. Naast werken in de Dock Office wordt ook hard gewerkt aan de uitbreiding van het concept Save Homes.

Het Dock Office is een samenwerking tussen de IPKW’ers Plastic Fantastic, initiatiefnemer Airhunters en Collectief Soepel is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313