IPKW uitgeroepen tot meest duurzame werkplek van Nederland

31-10-2019
IPKW is uitgeroepen tot meest duurzame werkplek van Nederland. Tijdens het BT Event in Arnhem won het innovatieve bedrijventerrein de Circular Economy Award.

IPKW werd samen met Businesspark Waarderpolder uit Haarlem en Brainport Industries Campus uit Eindhoven genomineerd uit een longlist van in totaal 12 werklocaties. De uiteindelijke winnaar is bepaald door de vakjury.

Duidelijke visie
“IPKW heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast wordt gehouden. Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd. Ze zijn onderscheidend in: testen, innovatie, gewoon doen!” aldus het jurycommentaar. Bij de uitreiking werd IPKW geprezen om haar “langjarig lef en leiderschap”. Om de concrete resultaten en de samenwerking met ondernemers, overheid en onderwijs. De lat ligt hoog voor volgend jaar, aldus juryvoorzitter Cees-Jan Pen.

“We zitten hier voor de eeuwigheid en mede daarom richten we alles zo duurzaam mogelijk in”, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke. “Of het nou gaat om het terrein, de gebouwen of grondstoffen. Maar het geldt bijvoorbeeld ook voor energie en zelfs kennis: alle output is potentieel input voor iets nieuws. We werken elke dag om het park mooier, groener en duurzamer te maken en zijn dan ook erg trots op deze mooie prijs.”

Voorlopers
De werklocaties zijn beoordeeld op hun omgang met circulaire materialen, energiezuinig werken, gezondheid en het inrichten van de eigen organisatie. Ook shared facilities en biodiversiteit spelen bijvoorbeeld een rol. Het doel van de prijs is het belonen van werklocaties en regio’s die hun circulaire ambities het beste uitvoeren en daar nadrukkelijk ook de samenleving bij betrekken, inclusief het bedrijfsleven. “Deze partijen zijn echt de voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving.”

Sinds 2005 bekroont BT jaarlijks het beste bedrijventerrein van Nederland, een titel die IPKW al eens in de wacht sleepte. Dit jaar organiseerde het voor de tweede keer de Circular Economy Awards. Vorig jaar won het Werkspoorkwartier in Utrecht. In 2015 won ontwikkelaar Schipper Bosch met IPKW ook al de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313