EY Arnhem kiest voor IPKW

EY in Arnhem gaat eind 2018 verhuizen naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Aan de opmerkelijke keuze van EY (voorheen: Ernst & Young) liggen diverse redenen ten grondslag.

Niels van den Broek, Senior Manager Tax bij EY: “EY Arnhem is sinds tien jaar gevestigd aan Meander op Businesspark IJsseloord.

We vroegen ons af wat wij wilden gaan doen: hier blijven en het gebouw aanpassen aan de eisen van nu of verhuizen. Aanpassen zou een behoorlijke financiële en tijdrovende investering zijn. Een aantal vragen hebben we bij onze beslissing de revue laten passeren: welke klanten bedienen wij, zijn zij bereid om naar een ander kantoor te reizen en hoe kunnen wij onze huidige en toekomstige medewerkers – de milennials – blijvend enthousiasmeren? Oftewel: wat zijn de plussen en de minnen om hier te blijven? Uiteindelijk hebben we besloten om te verhuizen naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW).”

EYnovation
Peter Koolstra, Directeur Accountancy: “De wereld verandert heel snel en EY past zich voortdurend aan deze veranderingen aan. IPKW kwam al snel bij ons in beeld omdat op het terrein bedrijven en start-ups zijn gevestigd die zich met innovatieve en clean tech productie en/of dienstverlening bezig houden. Wij hebben een speciale propositie die past bij deze doelgroep, EYnovation. Via een vaste contactpersoon wordt een ondernemer gekoppeld aan de juiste personen met relevante kennis in ons netwerk, gericht op de groeifase waarin de ondernemer zich bevindt. EYnovation bestaat uit verschillende programmaonderdelen die de ondernemers ondersteunen in hun groeiambitie. Door onze verhuizing zitten we dicht bij het vuur.”

Corporate responsiblity
Niels van den Broek: “EY is wereldwijd actief. In Nederland zijn wij een van de grootste financiële dienstverleners. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Met onze diensten, dragen wij bij aan het versterken van het vertrouwen in de economie. Daarmee spelen we een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor onze medewerkers, onze cliënten en de maatschappij. Ons Corporate Responsibility beleid gaat dan ook hand in hand met ons doel: ‘Building a better working World’. Als zakelijke dienstverlener zien wij onze belangrijkste rol in het ondersteunen van onze cliënten met onze kennis over verantwoord en duurzaam ondernemerschap. De gelijkgezinde bedrijven en start ups op IPKW hebben eenzelfde doelstelling: het beter maken van de wereld.”

Clean Mobility
Peter Koolstra: “Building a better working World betekent voor ons ook dat we bijvoorbeeld kijken naar de mobiliteit van onze medewerkers. Steeds meer van onze mensen rijden een elektrische auto waarvan de accu moet worden opgeladen. Op IPKW zijn maar liefst 55 laadpunten waar auto’s tegelijk kunnen worden opgeladen. Vanuit het terrein is er ook een HUB met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waar wij veel mee samenwerken. Er zijn ook veel faciliteiten zoals event- en vergaderruimtes aanwezig die wij met anderen kunnen delen. Dat past ook bij onze gedachte over de deeleconomie, het economisch systeem waarin delen en het collectief consumeren centraal staat. Het gaat verspilling tegen en daar staan wij vierkant achter.”

Misverstand
EY is zoals gezegd een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Over het bedrijf bestaat een hardnekkig misverstand. Niels van den Broek: “Veel mensen denken dat wij uitsluitend beursgenoteerde bedrijven als klant hebben. Dat is niet zo. Onze specialisten bedienen ook het mkb en veel familiebedrijven.”

Digitalisering
De wereld verandert met de dag, het gaat heel erg hard vooral binnen de wereld van de technologie, weten de beide gepassioneerde specialisten van EY. “We zitten midden in de digitale revolutie en hebben volop te maken met nieuwe technische mogelijkheden zoals Robotics (RPA), Data-analyse, The Internet of Things (IoT) en Blockchain. Wij passen onze dienstverlening voortdurend aan deze veranderingen aan en passen nieuwe mogelijkheden daarin toe. Voor onze klanten hebben wij bijvoorbeeld dashboards, dat zijn digitale overzichten met uiteenlopende data die elk moment van de dag geraadpleegd kan worden. Daarin staan niet alleen jaaroverzichten, maar ook toekomstscenario’s, planningen en benchmarks. Ondernemers zijn altijd in real time op de hoogte van hun situatie en kunnen hun beslissingen op basis van de data aanpassen. Onze rol is in de loop der jaren veranderd, we zijn nu steeds meer meedenkende coaches en adviseurs.”

Robotics/RPA
Peter en Niels raden ondernemers aan om in te springen en gebruik te maken van de uiteenlopende mogelijkheden die de huidige technologieën te bieden hebben. “Stap nu in, anders mis je de boot als ondernemer. Denk niet ‘daar moet ik nog eens een keer iets mee’. Zo zijn er veel eenvoudige en repeterende bedrijfsprocessen die je kunt digitaliseren.

Zo kun je een softwarerobot bouwen om facturen te versturen. Door dit soort nieuwe tools in te zetten, snijdt het mes aan twee kanten: alles gaat automatisch en de medewerker die normalitair verantwoordelijk is voor deze handelingen, kan zich concentreren op andere – lees leukere – taken. Onze medewerkers informeren u graag over wat er allemaal mogelijk is.”

Bron: ondernemersbelang.nl

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313