Meest duurzame kantoor ooit op IPKW

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan….”

Een prachtige samenwerking tussen de IPKW’ers Plastic Fantastic en Airhunters. Zij zijn gestart met het project ‘Airhunters Dock Office’, de bouw van misschien wel het duurzaamste kantoorgebouw ooit, geheel gemaakt van afvalplastics!

Dromen, Durven en Doen, de kernwaardes van de coöperatie Plastic Fantastic en niet helemaal toevallig, ook van medeoprichter Erik, tevens eigenaar van het eigenzinnige expeditiebedrijf Airhunters. Toen er een nieuw kantoor voor Airhunters moest komen, was de keuze snel gemaakt, deze moet van afvalplastic gemaakt worden.

Inspirerende plek
Qua locatie natuurlijk op het mooiste plekje in de regio, 6 meter boven het water van de zijtak van de Neder-Rijn op een oude industriesteiger op IPKW. Dock Office zal een inspirerende plek worden voor iedereen die geïnteresseerd is in circulaire en innovatieve bouwconcepten met afvalplastics. Onder andere zullen hier staal- en laminaat versterkte plastic constructies en interessante buig concepten toegepast gaan worden.

Om te kijken of de steiger nog stevig genoeg is om op te bouwen werden er afgelopen week in een proefopstelling 8 rijplaten van 2000 kg per stuk en 7 big bags met zand, in totaal bijna 30 ton op de betonnen liggers geplaatst om de sterkte vast te stellen. Na deze test worden de plannen verder uitgewerkt en zal er vanaf het derde kwartaal van dit jaar gestart worden met het bouwen van het kantoor.

Samen met BK Ingenieurs en Collectief Soepel, tevens gevestigd op IPKW, wordt dit project verder uitgewerkt.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313