Ontwerpcompetitie voor circulair kantoor op IPKW

De ‘Arc van Amersfoort‘ vormt het nieuwe onderkomen van het bedrijfsbureau van Platowood op IPKW in Arnhem. Het snelgroeiende houtveredelingsbedrijf heeft voor de houten bekleding van het gebouw een ontwerpcompetitie uitgeschreven. Voor architecten is het een kans om rechtstreeks samen te werken met Platowood en om kennis te maken met de kwaliteiten van hydro-thermisch gemodificeerd hout.

Bijzonder referentieproject
Via de ontwerpcompetitie kunnen architecten ervaren hoe het is om te werken met het vormstabiele, duurzame en esthetische hout van Platowood. De winnaar krijgt er bovendien een bijzonder referentieproject bij – op het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland – dat eenvoudig te bezoeken is met nieuwe opdrachtgevers. 

Deelnemers aan de ontwerpcompetitie wordt gevraagd de buitenzijde van het gebouw te bekleden met onbehandeld Platowood Fraké, Populier en/of Vuren. Daarnaast is een belangrijke voorwaarde dat het gebouw demontabel en herbruikbaar is. Oftewel: een circulair en duurzaam eindresultaat. Inschrijven voor de ontwerpcompetitie kan tot en met 16 mei a.s. via platowood.nl/ontwerpcompetitie. Zowel architecten als architectuurstudenten zijn welkom om deel te nemen.

Vakjury
Uit alle inzendingen selecteert Platowood drie architecten, die – na een bezoek aan Arnhem – een digitaal ontwerp en een mock-up maken. Hiervoor wordt per architect het benodigde Platowood-materiaal en een budget van 2.500 euro beschikbaar gesteld. De drie architecten presenteren hun ontwerp aan de vakjury, welke bestaat uit Jan Nauta (architect bij Studio Nauta), Marleen van Herwijnen (hoofdredacteur van Houtwereld), Jan-Maurits Schouten (hoofdredacteur van Het Houtblad) en Platowood-directeur Bart Raymann. De vakjury kiest vervolgens één winnaar, wiens ontwerp wordt gerealiseerd. 

Het winnende bureau ontvangt een geldprijs van 5000 euro. Daarnaast wordt er een budget beschikbaar gesteld voor gezamenlijke productontwikkeling van maar liefst 20.000 euro.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313