In4nite

IPKW verbindt graag bedrijven in de creatieve industrie en de maakindustrie. Door naast cleantech bedrijven ook dienstverlenende partijen te huisvesten stimuleren we samenwerking en we zijn ervan overtuigd dat je van samenwerken sterker wordt. Project in4nite is een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking: het op IPKW gevestigde bedrijf Low & Bonar daagde 10 ontwerpers uit te experimenteren met het materiaal Colback.

Lees meer

Low & Bonar

Low & Bonar is een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in ‘performence materials’. Het bedrijf produceert het materiaal Colback, een non-woven materiaal bestaande uit draadjes polypropyleen, poly-ethyleen of polyamide die op een willekeurige manier met elkaar zijn versmolten. Colback wordt nu onder andere gebruikt voor tapijten, automatten en luchtfilters. Low & Bonar daagde 10 creatieven uit hun visie op het materiaal los te laten en de grenzen ervan op te rekken. Het project laat een staalkaart zien van nieuwe functionele en esthetische kwaliteiten van het materiaal en de unieke visie van de ontwerpers.

designers op IPKW

Het interdisciplinaire gezelschap van ontwerpers omvat productontwerpers, architecten en grafisch ontwerpers met elk een eigen visie op de ontwerppraktijk. De deelnemers zijn; Klaas Kuiken, Rick Tegelaar, Joris de Groot, Erik Stehmann, Tijn van Orsouw, Robbin Baas, Mieke Lucia, Charley Reijnders, Dana Dijkgraaf en Kraft Architecten.

In4nite werd in 2017 en 2018 aan het grote publiek getoond op de Dutch Design Week in Eindhoven.


© 2023 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313