Save Plastics ondernemer van het jaar

Save Plastics van Bram Peters – gevestigd op IPKW – mag zich de beste Arnhemse onderneming van dit jaar noemen. Hij kreeg donderdagmiddag uit handen van wethouder Jan van Dellen de Rabobank ‘Kloppend Hert’ Award uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het evenement voor ondernemers ‘Arnhem Bedrijft!’ in Musis.

Peters ontwerpt een verplaatsbare woning van merendeels hergebruikt plastic. In dat huis gaat hij zelf wonen, samen met zijn vrouw Marlous en zijn zonen Silvijn en Thijn. Save Plastics maakt op Industriepark Kleefse Waard tal van producten van hergebruikt kunststof, zoals bruggen, oeverbeschoeiingen, lichtmasten, steigers, vlonders, banken, stuwen, bruggen en faunapassages.

Bacteriën die licht geven
De prijs die Peters kreeg past perfect bij de passie van Peters. De Kloppend Hert Award, met een knipoog naar Ernem, is een gewei in een plantenbak dat licht afgeeft. Dat gebeurt met een knipperend LED lampje dat stroom ontvangt van de uitstoot van de bacteriën die in de planten leven. De vernieuwende techniek is een uitvinding van Plant-e uit Wageningen.

Bron: gelderlander.nl

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313