Save Plastics redt twintig miljoen kilo moeilijk recyclebaar plastic van de verbrandingsoven

IPKW-er Save Plastics is bekroond met de ‘Parel-award’ voor vernieuwende bedrijven in regio Arnhem-Nijmegen. Het bedrijf krijgt de prijs vanwege baanbrekende resultaten bij het hergebruik van moeilijk verwerkbare plastics en folieplastics.

Deze plastics zijn moeilijk om te scheiden, worden vaak vies ingeleverd en verdwijnen doorgaans in de verbrandingsoven.

Jan van Dellen, directeur van The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen, noemt Save Plastics ‘circulair koploper in Nederland’. De onderneming, geleid door Marlous de Bordes en Bram Peters, heeft zich gespecialiseerd in de verwerking van afvalplastics in bouwmaterialen. ,,Van bruggen tot picknicktafels en van lantaarnpalen tot planken, gemaakt in Arnhem”, zo benadrukt Van Dellen.

,,Save Plastics gaat het liefst voor een wereld zonder plastic”, zo stelt Marlous de Bordes. ,,Maar zolang er nog iedere dag fabrieken worden gebouwd om plastic te produceren, vinden wij dat je er dan maar het beste van moet maken.”

Ze wijst erop dat ongeveer de helft van het afval van verpakkingsplastic in Nederland bestaat uit plastic dat moeilijk herbruikbaar is. ,,Daarom onderzoeken wij in onze fabriek hoe we deze plastics wél een nieuw leven kunnen geven. Want geen verbranding betekent zonder CO2-uitstoot. Zo dragen we bij aan het milieu en wordt afgedankt kunststof weer waardevol.”

Nermina Kundić, wethouder duurzame bedrijven in Arnhem, looft de onderneming ook vanwege het werk bieden aan mensen die in het verleden moeilijk aan het werk konden komen.

Bron: De Gelderlander – artikel Harry van de Ploeg

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313