IPKW’er Plantics wint innovatieprijs “Renewable Material of the Year”

IPKW’er Plantics en Vepa hebben op 19 mei jl. de innovatieprijs “Renewable Material of the Year” gewonnen tijdens de Renewable Materials Conference 2021.

De Nederlandse meubelfabrikant Vepa lanceert als eerste ter wereld in samenwerking met Plantics een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennepvezel en bioresine zijn beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar.

De unieke biobased hars en materiaal maken deel uit van een nieuwe familie van biobased materialen die is ontwikkeld door Plantics en wereldwijd gepatenteerd is voor veel verschillende toepassingen. Plantics en Vepa werkten twee jaar intensief samen om van het biomateriaal een hoogwaardige zitschaal te maken. De collectie wordt volledig in Nederland geproduceerd en omvat momenteel stoelen en barkrukken. Het productieproces neemt meer CO 2 opdan het uitzendt. Daarnaast zijn de stoelen zo ontworpen dat de verschillende onderdelen makkelijk te scheiden zijn en materialen eindeloos hergebruikt kunnen worden. 

Bekijk de video voor een duidelijke uitleg:

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313