ElaadNL komt met testlab voor elektrische vrachtwagens en bussen naar IPKW

Champagne voor ElaadNL en IPKW, want vorige week is de huurovereenkomst getekend. Met trots kunnen we nu mededelen dat ElaadNL in het najaar naar ons park verhuist, en deel gaat nemen aan Connectr!

ElaadNL onderzoekt en test het slim en duurzaam opladen van elektrische voertuigen en heeft daarvoor in Arnhem al een kantoor en testlab. Hierin wordt onderzocht hoe het laden van elektrische auto’s door middel van Smart Charging slim gestuurd kan worden zodat het stroomnet en de opgewekte duurzame stroom uit zon en wind optimaal benut worden. 

Steeds meer grotere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, gaan op elektriciteit rijden. Hoe je het handigst om gaat met de stroomvraag van deze zwaardere voertuigen (die op hoge vermogens laden) wordt getest in het nieuwe testlaboratorium van ElaadNL op IPKW. Ook het bestaande testlab en kantoor komt mee.

Niet alleen voor ons als cleantech campus is ElaadNL belangrijk, maar ook voor Arnhem zelf. De stad profileert zich al jaren als de energiestad van Nederland. Er is veel ruimte voor onderzoek en toepassing van nieuwe vormen van energie op het gebied van elektrisch rijden en waterstof. Komende tijd zal hier nog meer vaart achter gezet worden door de samenwerking tussen de gemeente Arnhem, het onderwijs, een groep bedrijven, en IPKW onder de naam Connectr. 

De komst van ELaadNL naar IPKW is dus een grote stap in de goede richting voor Arnhem, IPKW en Connectr!

Kijk voor meer informatie op: https://www.elaad.nl/

Foto v.l.n.r: Onoph Caron (directeur ElaadNL), Kevin Rijke (directeur IPKW), Bart Schoonderbeek (eigenaar Schipper Bosch), Baerte de Brey (manager bij ElaadNL)

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313