Nederlandse introductie van de Pragma Alpha waterstoffiets op IPKW

14-07-2020
De Franse waterstoffiets Apha van Pragma Industries is gearriveerd in Nederland. Op 1 juli was de officiële presentatie op IPKW in het HAN H2 lab. Tientallen belangstellenden uit Nederland, België en Luxemburg woonden de presentatie bij. De Nederlander Dick van Goch gaat als Agent Commercial France de fiets op de Nederlandse markt brengen. Na de officiële onthulling werd de tweewieler officieel volgetankt en mochten de genodigden een eerste rondje maken.

De eerste serie Alpha waterstoffietsen hadden een tankinhoud van 2 liter bij een druk van 200 bar. De huidige generatie, waaronder het showmodel in Nederland, kan getankt worden op 300 bar. De levertijd is kort, de fabriek in Frankrijk heeft ongeveer 150 exemplaren op voorraad.

“Het tanken van een waterstoffiets is nog wel een uitdaging,” zegt importeur van Goch. “De goedkoopste oplossing is een tankbeurt vanuit een gasfles met waterstof via een veredelde vulslang, maar een eigen waterstoftankstation behoort ook tot de mogelijkheden.

Van Goch verwacht dat de verhuurbedrijven, universiteiten en overheidsinstellingen tot de eerste klanten gaan behoren. Bij de aankoop van meerdere exemplaren wordt het hele pakket, waaronder fietsen en tankvoorziening, beter betaalbaar. De waterstoffietsen kosten 7500 euro per stuk exclusief btw en zijn direct leverbaar.

Op de foto onthullen (vlnr) de Franse directeur van Pragma Mobility Guillaume le Berre, importeur Dick van Goch en Frank Mietes van AllesOverWaterstof het eerste exemplaar in Nederland.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313