IPKW begint het nieuwe jaar goed met 3 nieuwe huurders

Het nieuwe jaar begint goed voor Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem: drie partijen hebben een huurcontract getekend op het innovatieve bedrijventerrein. Bedrijven BKC B.V., VCA Koeriers en Ripa Safety & Security B.V. hebben hun kantoor- en bedrijfsruimtes met ingang van deze maand betrokken.

Papier van duurzaam olifantsgras

BKC B.V. uit Zevenaar heeft samen met Schut Papier het initiatief Miscancell naar IPKW gebracht. Miscancell heeft de ambitie om de eerste duurzame cellulosefabriek van Nederland op te zetten. De cellulose wordt uit Miscanthus gewonnen; in de volksmond ook bekend als olifantsgras. Cellulose wordt als grondstof in de papierindustrie gebruikt en werd van oudsher al door Akzo Nobel op IPKW geproduceerd.

BKC heeft op IPKW een hal gehuurd om een proefinstallatie te bouwen, waar na een jaar ervaring opdoen wordt gekeken naar een grotere installatie met een capaciteit van circa 40.000 ton per jaar. Door de praktische ligging aan het water, goede ontsluiting naar Duitsland en de groeimogelijkheden is IPKW als beste locatie uit de bus gekomen.

De oplosser van transportproblemen

Vervoer Centrale Arnhem B.V., ofwel VCA Koeriers, heeft een kantoorruimte in Gebouw GE en een opslagruimte gehuurd. De komst van een internationaal koeriersbedrijf naar IPKW, maakt het palet aan dienstverlenende bedrijven nog completer. Voor VCA was de flexibiliteit en de collectieve beveiliging doorslaggevend in de keuze om zich op IPKW te vestigen.

Beveiliging op IPKW

Ripa Safety & Security B.V. is al jaren de huisleveranciers voor de beveiliging, receptiediensten en postverzorging op IPKW. Ripa neemt deel in het initiatief Holland Security Delta (HSD), een landelijk samenwerkingsverband van private beveiligingsbedrijven, politie en justitie. Door de toename van de activiteiten die HSD met zich meebrengt, heeft IPKW in de ruimtebehoefte voorzien. Naast dienstverlener is Ripa nu ook klant van IPKW geworden en zal de samenwerking daardoor nog intensiever worden.

Groei in 2017

De meeste bedrijven op IPKW hebben de focus op duurzame mobiliteit, energie- en milieu technologie. Ook dienstverlenende bedrijven weten IPKW steeds beter te vinden. 2017 staat voor IPKW helemaal in het teken van groei. Met de aankoop van het voormalig BASF gebouw en de omliggende gronden aan de Westervoortsedijk is IPKW klaar voor de komst van nog meer nieuwe bedrijven.

< back