Teijin Aramid blikt terug op project Stedelijk Museum Amsterdam

See video
Het Stedelijk Museum heeft recentelijk haar nieuwe, 100 meter lange composieten gevel aan de wereld onthuld. Een terugblik vanuit de droom, realisatie en het eindresultaat op dit innovatieve project laat Teijin Aramid zien via een case study en een filmpje.
 
Teijin Aramid heeft door het hele proces zeer intensief samengewerkt met alle betrokken partijen en is dan ook zeer trots dat de samenwerking tussen de architecten, de bouwtechnici, en de specialisten in composieten en aramide tot dit indrukwekkende resultaat heeft geleid.
 
Het beroemde Stedelijk Museum opende in 1895 voor het eerst zijn deuren om het publiek te laten kennismaken met Moderne Kunsten. Een eeuw later was het gebouw van het museum zelf klaar voor een moderniseringsslag. Nu, met haar nieuwe façade, zet het Stedelijk Museum zichzelf weer op de voorgrond van de Moderne Kunsten. Teijin Aramid heeft daaraan bijgedragen door het leveren van haar product Twaron dat is verwerkt in de ‘badkuip’ – de nieuwe façade – van het Stedelijk Museum.
 
De volledige case study en het filmpje is bijgaand te vinden.
 
 
Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron®, Sulfron®, Teijinconex® of Technora® aanwezig en wordt het ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan. Voor meer informatie: www.teijinaramid.com.
< zürrück