Recyclingprogramma Teijin Aramid wint VNCI Responsible Care-prijs 2012

Twaron recyclingproces TüV gecertificeerd

Arnhem, 20 juni 2012 – Teijin Aramid heeft met haar recyclingprogramma met een gedeelde eerste plaats de VNCI Responsible Care-prijs 2012 gewonnen. Sinds 2004 investeert Teijin Aramid in een infrastructuur voor het reduceren van aramide restafval en recyclen van Twaron aramidevezels. In 2011 ontving Teijin Aramid een TüV-certificaat voor Twaron Pulp 0701, het eerste product dat volledig is gebaseerd op gerecyclede aramidevezels. AkzoNobel heeft de prijs ontvangen voor haar milieuvriendelijke verwerking van dierenhuiden.

De Responsible Care-prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) aan bedrijven in de chemische industrie die excelleren op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid. De jury vond zowel het project van Teijin Aramid als AkzoNobel erg goed en heeft daarom besloten om twee eerste prijzen uit te reiken. De jury onderstreept met het toekennen van de eerste plaats het belang van recycling in productketens en moedigt Teijin Aramid zo aan om de recycling verder uit te bouwen. “Met dit project laat Teijin Aramid zien dat recycling van Twaron aramidevezels op wereldschaal mogelijk is en dat zij in staat is om een hoogwaardig product te leveren met een 50% afname in CO2-footprint”, aldus de jury. In 2010 heeft Teijin Aramid een eervolle vermelding ontvangen voor haar campagne voor betere veiligheid op de werkvloer.

50% van de ruwe materialen in Teijin Aramid’s Twaron Pulpfabriek in Arnhem is inmiddels afkomstig van gerecycled aramide. Binnen het recyclingprogramma worden klanten ondersteund om hun productieafval te verminderen of weer op te werken. Restafval dat niet verwerkt kan worden door klanten en afval van eindproducten wordt mondiaal verzameld. Hiervoor is een globale infrastructuur opgezet om aramide restafval te reduceren en te verwerken tot nieuwe, gerecycleerde aramide producten.

Teijin Aramid’s duurzaamheidprogramma richt zich op het reduceren van de ecologische voetafdruk. Dit gebeurt door middel van het benadrukken van gezamenlijke verantwoordelijkheid in de waardeketen en nauwe samenwerking met klanten op gebied van duurzaamheid. Twaron Pulp 0701 werd door TüV geclassificeerd als milieuvriendelijker dan vergelijkbare aramide pulpproducten. De gerecycleerde pulp heeft dezelfde kwaliteit als reguliere pulp.

Responsible Care

Het Responsible Care-programma is een wereldwijd initiatief van de chemische industrie. Het initiatief is erop gericht de prestaties van bedrijven op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid continue te verbeteren. Met de Responsible Care-prijs wil de VNCI Responsible Care breed onder de aandacht brengen. Sinds 1999 reikt de branchevereniging de prijs uit aan de meest toonaangevende en inspirerende bijdrage. Het is de eerste keer sinds het ontstaan van de Responsible Care prijs dat twee bedrijven de eerste plaats hebben bemachtigd.

TüV-certificering

Het Technischer Überwachungs-Verein (TüV) houdt zich bezig met de veiligheid van allerlei producten en processen ter bescherming van mens en milieu. De certificaten die het TüV uitgeeft zijn gebaseerd op de beoordeling van onafhankelijke adviseurs ten opzichte van internationale standaarden.

Bron: http://www.teijinaramid.com/nl/2012/06/recyclingprogramma-teijin-aramid-wint-vnci-responsible-care-prijs/

< zürrück