Zes bedrijven uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen in KvK Innovatie Top 100 2020

Zes bedrijven uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen zijn dit jaar opgenomen in de KvK Innovatie Top 100 2020. De lijst van honderd bedrijven is nog niet gerangschikt. Dat gebeurt op 21 januari 2021. Tot en met 15 januari kan er daarnaast gestemd worden door het publiek. Het bedrijf met de meeste stemmen ontvangt de KvK Innovatie Top 100 2020 Publieksprijs.

Opvallend is dat liefst vier bedrijven uit de stad Arnhem in de KvK Innovatie Top 100 2020 staan: Parel Elestor, Earn-E, Invend en Wattsun Pop-up Power. De andere twee bedrijven uit de regio zijn Parel Royal Eijkelkamp uit Giesbeek en CovidAlarm uit Velp.

IPKW’er Elestor, een van de Parels van de regio, ontwikkelde een gepatenteerde waterstofbromide flowbatterij. Daarmee kan elektriciteit tegen extreem lage kosten per kilowattuur worden opgeslagen in stationaire, grootschalige toepassingen, zoals wind- en zonneparken. Dat heeft positieve gevolgen voor het verdienmodel van allerlei activiteiten rondom de energietransitie.

Parel van de regio Royal Eijkelkamp heeft tal van innovatieve activiteiten, maar heeft de plek op de ranglijst te danken aan de Water Access Points (WAP) in Benin. Daarmee zorgt het voor veilig drinkwater in afgelegen gebieden, zonder dat er een aansluiting op het waterleidingnet nodig is. Een WAP bestaat onder meer uit een bronfilter op circa 65 meter diepte, een elektrische waterpomp, een bovengrondse behuizing, vier zonnepanelen en een watertank.

IPKW’er Wattsun Pop-up Power ontwikkelde de Wattsun: een wereldwijd gepatenteerd stapelbaar batterijsysteem dat de stroomgenerator vervangt. Het systeem is stil en stoot geen CO2, stikstof en fijnstof uit. Het zorgt daarmee voor een gezondere werkomgeving en is beter voor het milieu. Het heeft een piekvermogen van 3500 watt en een continuvermogen van 2000 watt.

Earn-E zorgt ervoor dat mensen en organisaties meer inzage hebben in hun energieverbruik, de uitstoot van CO2 en de kosten daarvan. Dat maakt energie besparen makkelijker. Daarvoor heeft het een onafhankelijk en betaalbaar energiemonitoringssysteem ontwikkeld. Met die toegang tot data kunnen consumenten en organisaties ook nieuwe projecten ontwikkelen.

Invend zegt een einde te kunnen maken aan een grote ergernis van velen: wiebelende tafels op een terras. Het ontwikkelde de RoXTable. Dat heeft een zelf stabiliserend onderstel dat ervoor zorgt dat de tafel stabiel op elke ondergrond staat. Twee beweegbare poten stellen zichzelf en klemmen zich vast.

CovidAlarm is een unieke afstandsmeter die is ontwikkeld om het voor iedereen makkelijker te maken om de geadviseerde anderhalve meter afstand te houden. Met geluid- en lichtsignalen waarschuwt hij de gebruiker om op veilige afstand van anderen te blijven. Het monitort daarvoor continu 360 graden rondom de persoon die het CovidAlarm bij zich draagt.

Bron: Economic Board

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313