Woordenfeest van IPKW’ers Dana Dijkgraaf en Erik Stehmann

Een paar dagen stonden de woorden ‘Zuid’, ‘Samen’, ‘Groei’ en ‘Hoi’ in mansgrote, kunstzinnige letters langs de Nijmeegseweg, als onderdeel van het festival Ruimtekoers. Gisteren werden ze afgebroken. Maar als het aan de bedenkers ligt, keren ze binnenkort terug in Arnhem-Zuid. En dan definitief.

De ontwerpers Dana Dijkgraaf en Erik Stehmann vinden dat Arnhem-Zuid er mooier op wordt als hun project Woordfeest binnenkort een plek krijgt in de stad. Want, stellen ze, deze vier woorden zeggen alles over het zuidelijk stadsdeel. Zoals Amsterdam tot voor kort ‘I Amsterdam’ op het Museumplein had staan, zo moet Zuid zich met deze woorden op de kaart zetten.

Het duo doorkruiste een week lang de wijken in Zuid om met bewoners te praten over het Arnhem-Zuid-gevoel. ,,We hebben tientallen gesprekken gevoerd, in Malburgen, in Elderveld, maar ook in Schuytgraaf en Rijkerswoerd. We gingen met een wijkagent op pad, maar waren ook bij een gospelkoor. Uiteindelijk kwamen we op deze vier woorden uit.”

De letters van ‘Hoi’ werden vormgegeven als tuinbankjes. Stehmann: ,,Omdat Arnhem-Zuid een voortuintjescultuur kent. Noord heeft dat minder. Ik woon in Klarendal en daar kan ik achter het glas van mijn huis zitten wuiven naar mensen, maar meer niet. In Zuid zitten mensen in hun voortuintje en maken ze zo contact met elkaar. Ze zeggen vaker ‘hoi’ tegen elkaar dan de mensen in Noord. Al zeggen ze ook dat het wat aan het wegebben is.”

Bron: gelderlander.nl
Foto: Ruimtekoers

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313