Waterstofauto’s filteren al 1 jaar lucht schoon in regio Arnhem

Begin 2020 hebben de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland een financiële injectie gegeven aan het project ‘H2-Drive’, waarmee inmiddels 70 nieuwe waterstofauto’s in de regio Arnhem rijden. Nu, 1 jaar later, hebben deze emissievrije auto’s al duizenden kilo’s CO2-uitstoot bespaard. Gemeente Arnhem en provincie Gelderland zijn enthousiast over deze ontwikkeling en willen onderstrepen welke belangrijke bijdrage waterstof levert aan de duurzame energietransitie. De bijdrage die waterstof kan geven voor de (proces)industrie komt aan de orde in de netwerkbijeenkomst Waterstof en Industrie in Oost-Nederland op woensdag 21 april a.s.

70 nieuwe waterstofauto’s 
De 70 nieuwe waterstofauto’s in de regio Arnhem zijn het resultaat van het project H2-Drive. Dankzij het H2-Stimuleringspakket kregen potentiële autokopers onder meer een financiële tegemoetkoming wanneer ze een waterstofauto aanschaften. Ook tankkorting behoorde tot het pakket. Daarnaast heeft de gemeente met een website, social media, community platform en een serie kennisartikelen mensen kennis laten maken met de mogelijkheden en voordelen die (groene) waterstof als CO2-vrije energiedrager te bieden heeft.

Connectr  
Het waterstofcluster in Gelderland is groeiende. Op IPKW wordt gewerkt aan Connectr. Connectr is dé organisatie die bedrijven, overheden en kennisinstellingen verbindt en samen laat werken aan innovaties op het gebied van duurzame energie. Waterstof is momenteel een belangrijk onderdeel van Connectr met tal van unieke toepasbare innovaties voor de mobiliteit. Een sympathiek voorbeeld is de waterstofbakfiets, ontwikkeld in samenspraak met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en getest door de Arnhemse stadsdistributeur Groene Rijders.

Netwerkbijeenkomst ‘Waterstof & Industrie in Oost-Nederland’ 
De provincie Gelderland organiseert, in samenwerking met diverse partners, op woensdag 21 april van 15.00 tot 17.00 uur de online netwerkbijeenkomst ‘Waterstof & Industrie in Oost-Nederland’. Tijdens deze bijeenkomst worden de ontwikkelingen en mogelijkheden van waterstofgebruik in de Gelderse (proces)industrie besproken. Ook is er ruimte om kennis, ambities en belemmeringen uit te wisselen en te ontdekken hoe kansen beter benut kunnen worden door samen op te trekken.

Voor meer informatie over deze netwerkbijeenkomst kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar Petra van Burk, project-/programmaondersteuner provincie Gelderland: waterstof@gelderland.nl 

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313