StartupDelta Summit op IPKW

Gisteren was het dan eindelijk zo ver; na máánden voorbereiding mocht Industriepark Kleefse Waard (IPKW) ruim 2000 bouwers aan de toekomst verwelkomen. Het hele innovatie-ecosysteem was naar Arnhem afgereisd om ideeën te delen, inspiratie op te doen en samen het Nederlandse ecosysteem naar de top van de wereld te tillen. De StartupDelta Summit 2018 was een groot succes.

Een goede voorbereiding…
In de grote fabriekshal op IPKW was het al dagen een gezellige drukte. Een gigantische ruimte werd langzaam gevuld met opblaasbare dooms, knusse hoekjes waar meet-ups werden georganiseerd en een foodcourt met lekkere hapjes en drankjes.

En dan is het donderdag!
Op donderdag 19 april kwam de drukte al vroeg op gang. De officiële opening was om 14:00, maar er werden al vroeg allerlei side-events georganiseerd overal op het park. Ook in de hal begonnen ’s ochtends al de eerste meet-ups waar ondernemers, wetenschappers, bestuurders en studenten hun ideeën en visies met elkaar deelden. Er werd gezocht naar slimme oplossingen voor problemen, er werden innovaties gedeeld en er werd uitvoerig gesproken over toepassingen voor nieuwe ideeën.

De opening
Om 14.00uur was het zo ver! Staatsecretaris Mona Keijzer opende officieel de StartupDelta Summit op het hoofdpodium. Ook prins Constantijn van Oranje was present. Hij was als speciaal gezant van startups op het evenement aanwezig. Met zijn hulp kan Nederland ook internationaal als startupland op de kaart worden gezet. Met een druk op een grote rode knop en veel vuurwerk werd het startsein gegeven voor een bijzondere dag.

IPKW-lounge
Als medeorganisator van het event had IPKW een eigen lounge op het Ecosysteemplein met als thema ‘launch you business at IPKW’. De voorzitter, in een heus astronautenpak, lanceerde elk uur een nieuw thema. Inspirerende ondernemers, gevestigd op IPKW,  kregen het woord. Er werd gesproken over Smart industry; over maximaal gebruik maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen. Daarna veranderde de lounge in Battery Valley; er werd gepraat over de belangrijkste vraag van de toekomst: hoe gaan we duurzame energie opslaan? En de laatste meet-up ging over Clean Mobility, waarin gediscussieerd werd over de toekomst van de mobiliteit zonder vervuiling en ongelukken. Het was de hele dag gezellig druk in de lounge.

De afsluiting
Om 18:00 verzamelden we ons weer met z’n allen bij het indrukwekkende hoofdpodium. Corinne Goddijn-Vigreux, co-founder van TomTom vertelde ons dat we trots moeten zijn op de Nederlandse startups. Ook interviewde Prins Constantijn staatssecretaris Knops. Hij stelt dat toevallige ontmoetingen en wisselende contacten tot de mooiste innovaties leiden. Dat is precies waar op werd gehoopt op de StartupDelta Summit 2018, dat bezoekers met grootse ideeën weer naar huis zijn vertrokken en dat innovatief Nederland weer een stap verder is.

“We moeten laten zien wat Nederlandse startups waard zijn! Maar nu eerst tijd voor een borrel”, sloot Prins Constantijn zijn verhaal en daarmee ook officieel de StartupDelta 2018 af. Hij prooste met de dagvoorzitster op een dag vol inspiratie en wisselende contacten.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313