Ruim 350 bezoekers op congres van Leefbaarheidsalliantie Gelderland

“De portefeuille Leefbaarheid beschouw ik als een bijzondere opdracht”, aldus gedeputeerde Peter van ’t Hoog donderdag tijdens het jaarlijkse congres van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. “Wat is er mooier voor een bestuurder dan concreet bijdragen aan een goede leefomgeving? Als provincie willen we graag naar de bewoners luisteren, dus laten we elkaar opzoeken.”

De kersverse gedeputeerde benadrukte dat de provincie Gelderland de komende jaren doorgaat met het Programma Leefbaarheid, waarmee zij bewonersinitiatieven ondersteunen.

Op de agenda
Het thema leefbaarheid kwam vier jaar geleden op de agenda, onder toenmalig gedeputeerde Bea Schouten. Bewoners kunnen subsidie aanvragen voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk of dorp en ze kunnen professionele ondersteuning krijgen van de Leefbaarheidsalliantie.

Dat het thema leeft bleek wel bij het jaarlijkse Zomercongres, dat donderdag op IPKW in Arnhem werd georganiseerd. Ruim 350 bezoekers kwamen af op de bijeenkomst. Naast gedeputeerde Van ’t Hoog gingen onder andere Mpanzu Bamenga (The Inclusion Leaders Network) en Jitske Kramer (Human Dimensions) in op de diverse thema’s die spelen in de leefomgeving. Zo’n dertig Gelderse bewonersinitiatieven presenteerden zich aan het publiek op de zogeheten Waarmaakmarkt.

De vier alliantiepartners
Bewoners met een idee voor hun leefomgeving die graag hulp of advies willen om hun plannen waar te maken, kunnen terecht bij de partners van de Leefbaarheidsalliantie: Spectrum partner met elan, Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK), Plattelandsjongeren Gelderland (PJG) en Zorgbelang Inclusief.

Bron: Spectrum

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313