Plantics blijft circulair innoveren

IPKW’er Plantics heeft zich de afgelopen jaren op indrukwekkende wijze ontwikkeld. Deze scale-up werkt samen met een groeiend aantal partners die de Plantics bio-hars verwerken in hun producten, om die de benodigde stevigheid te geven. Circulair en CO2-vrij.

Eén van de recente innovaties is ‘Plantics Panels’, circulaire hout- en hennep-panelen voor de bouwsector. CEO Wridzer Bakker licht toe: “Onze bio-hars is gemaakt uit plantaardige reststromen en bevat geen formaldehyde of andere schadelijke stoffen. Als je de hars samenperst met hout- en hennepvezels, dan levert dat een oersterk, waterbestendig en robuust plaatmateriaal op. We hebben dit langdurig getest in onze demonstratiewoning in Emmen en hierop kwam positieve feedback uit de bouwsector. Zij kunnen dit plaatmateriaal prima verwerken en daarmee behalen ze een enorme milieuwinst.”

Circulaire keuken
Keukenbedrijf NoWa Kitchen (NoWa staat voor ‘No Waste’) is een van de eerste partijen die de Plantics Panels toepast, voor een circulaire keuken. Wridzer: “We hebben zelf zo’n keuken in ons kantoor op IPKW, dus kom gerust eens kijken!”

Hennepstoel en vlastafel
Naast de Panels zijn er andere circulaire ontwikkelingen. Zo breidt meubelfabrikant Vepa de samenwerking met Plantics verder uit. Naast de succesvolle ‘Hemp Fine’-stoelencollectie, komt Vepa later dit jaar met een serie robuuste tafels gemaakt van vlas en Plantics bio-hars.

Circulaire verkeersborden en plantpotjes
Met de fabrikant van verkeersborden HR Groep ontwikkelt Plantics ‘Natural Traffic Sign’: circulaire verkeersborden gemaakt van hennep en de Plantics bio-hars. Tegelijkertijd nadert de – complexe – ontwikkeling van circulaire ‘Dopa’-plantpotjes de laatste fase. Wridzer: “Elk jaar belanden tientallen miljoenen plastic plantpotjes bij het afval. Met Dopa is dit niet nodig. Onze bio-hars geeft het papieren potje de stevigheid om er een plantje in op te kweken. Na aankoop kun je de plant en het Dopa-potje als geheel in de grond steken. Je hoeft het potje niet te verwijderen, het lost op in de aarde en laat geen enkele verontreiniging achter. Circulair én gebruiksvriendelijk!”

Met gelijkgestemden op IPKW
De keuze voor IPKW als thuisbasis van Plantics is geen toeval. “Bij Plantics kijken we naar de toekomst en niet naar het verleden. We willen met onze bio-hars een belangrijke bijdrage leveren aan een schonere wereld. Daarom werken we samen met partners en fabrikanten die zich richten op de toekomst,” aldus Wridzer. “Op IPKW omringen we ons door gelijkgestemden: bedrijven en initiatieven die vandaag werken aan oplossingen voor morgen.”

Meer weten over Plantics en hun circulaire bio-hars? Ga naar Plantics.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313