Op IPKW groeit het hart van de elektrische revolutie:“Tesla, BMW, Toyota en Renault, ze komen hier straks allemaal langs”

Industriepark Kleefse Waard wordt het mekka voor het testen van de stroomvraag op het electriciteitsnetwerk.

Industriepark Kleefse Waard in Arnhem krijgt steeds meer invulling waar het gaat om de ontwikkeling van het eerste Europese testlaboratorium voor elektrische vrachtwagens, bussen, auto’s en in de toekomst zelfs schepen. Op dit moment worden er volop voorbereidingen getroffen voor een veld vol met slimme laadpalen.

Het testcentrum is de plek waar versnelling van de energietransitie gaat plaatsvinden. Met Elaad uit Arnhem als kartrekker en Connectr als aanjager en verbinder, heeft het centrum de ambitie om de kennis van tientallen ondernemers met elkaar te verbinden. Om op deze manier een wezenlijke bijdrage te leveren aan de versnelling en implementatie van de energietransitie.

En dat het gaat bruisen blijkt wel uit de woorden van Connectr Directeur Jeroen Herremans: “Alle grote automerken komen hier straks langs om de laadpalen op de stroomvraag op het elektriciteitsnet te testen: Tesla, BMW, Toyota, Renault, noem maar op.”

Kortom, Arnhem zet vol in op de versnelling van de energietransitie en heeft hierin op het IPKW een prachtige plek gevonden om, onder aanvoering van Connectr, woorden om te zetten in concrete daden.

(Bron van dit artikel: De Gelderlander)

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313