Officiële opening Tyromer op IPKW

Tyromer opende officieel haar deuren op IPKW. Het Canadese bedrijf maakt het mogelijk rubber te recyclen op een milieuvriendelijke manier. Hun circulaire formule is een oplossing voor de vier miljoen ton afval die gebruikte autobanden jaarlijks vormen in Europa. De feestelijke opening vond plaats in het bijzijn van onder meer de Canadese ambassadeur Lisa Helfand. Oost NL ondersteunde Tyromer in 2021 bij het vestigen in Arnhem en verstrekte als fondsmanager uit MKB Kredietfaciliteit Gelderland (Topfonds Gelderland) een financiering aan het bedrijf.

Producten en grondstoffen hergebruiken
We staan voor grote uitdagingen om de wereld duurzaam houden. Dat vraagt om versnelling van transities in energie, voedsel, zorg, digitalisering én een circulaire economie. Daarom kijken we samen hoe we producten en grondstoffen kunnen hergebruiken. Rubber is zo’n schaars goed. Een groot deel van het ‘afval’-rubber is een product van moeder natuur. Het is een slijtvast en sterk materiaal. Materiaal dat moeilijk te recyclen is. Daar heeft Tyromer een milieuvriendelijke oplossing voor gevonden, waar in tegenstelling tot andere methodes geen chemicaliën bij komen kijken.

Europese markt
Om echt impact te maken op de Europese markt, is Tyromer dichter bij de markt gaan zitten. Daarom koos Tyromer om een Europese tak met een proeffabriek in Arnhem op te zetten waar ‘compounders’, oftewel bedrijven die materialen mixen en verkopen, kunnen zien hoe ze de recyclingmethode zelf kunnen toepassen. Hoewel de officiële opening vorige week plaatsvond is Tyromer al enige tijd bezig in Arnhem. De pilotfabriek die het bedrijf ontwikkelde is operationeel en produceert rubbergranulaat van de hoogste kwaliteit. “Wij zijn al geliefd bij een aantal firma’s. Zo zijn we gekwalificeerd door Continental en zijn we ook bezig met Apollo Vredestein. We spelen op wereldklasseniveau”, zegt Jos van Son in een interview met De Gelderlander.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313