Nedstack kiest voor waterstofvoorziening van HyGear

Twee huurders op IPKW zoeken de samenwerking op.

HyGear, leverancier van industriële gassen door middel van on-site generatie- en hersteltechnologie, kondigde aan een overeenstemming te hebben bereikt over de levering van waterstof met Nedstack. Beide bedrijven zijn gevestigd op IPKW en benutten hiermee de synergievoordelen.

Nedstack, die brandstofcellen van het merk Proton Exchange Membrane (PEM) produceert voor PEM-power plants, heeft HyGear gekozen als leverancier voor waterstof in cilinders voor hun dagelijkse kwaliteitscontrole van brandstofcelstapels op de productielijn in Nederland.

Brandstofcellen genereren elektriciteit uit waterstof en lucht zonder schadelijke emissies. De zogenaamde “stacks” worden beschouwd als een van de belangrijkste componenten in het toekomstige energiesysteem, omdat ze kunnen worden ingezet in zero-emission transporttoepassingen en stationaire stroomopwekking.

Als toonaangevende producent van brandstofcelstapelingen, hanteert Nedstack hoge kwaliteitsnormen en om dit te verzekeren, voert het bedrijf volledig in lijn testen uit van elke stapel in zijn productieproces. Deze tests worden uitgevoerd op waterstof met een hoge zuiverheidsgraad die voortaan wordt geleverd door HyGear’s nieuwe waterstoffabriek op IPKW.

“We zien toenemende eisen aan onze brandstofcelstapeltechnologie, wat resulteert in een toenemende vraag naar waterstof voor ons productieproces. Voordat we deze leveringsovereenkomst aangingen, hebben we waterstof uit de nieuwe fabriek in Arnhem grondig getest en vastgesteld dat de kwaliteit stabiel was en goed geschikt voor onze PEM-brandstofceltoepassing “, aldus Arnoud van de Bree, CEO van Nedstack.

“Onze leveringsovereenkomst met Nedstack is het resultaat van een langdurige zakelijke relatie die begon toen onze bedrijven meer dan 15 jaar geleden werden opgericht. Het is geweldig om te zien dat we nog steeds synergieën vinden nu onze beide bedrijven op stoom komen te staan”, voegde Marinus van Driel toe in naam van HyGear,

Bron: hygear.com

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313