Nedstack eerste gebruiker van het kersverse Energy Demo Field op IPKW

Nedstack en Connectr hebben elkaar gevonden in het Energy Demo Field, waar waterstoftoepassingen getest en gedemonstreerd kunnen worden. Nedstack, dat PEM brandstofcellen en -systemen voor waterstof produceert, is mede-oprichter en de eerste gebruiker van deze Connectr Shared Facility. Het Arnhemse bedrijf ontvangt hier financiering voor vanuit De Groeiversneller demo van Oost NL.

Demonstratie is essentieel voor het toekomstige gebruik van groene waterstof. Met de behoefte van Nedstack en van andere partijen aan een testfaciliteit rond waterstof, zag Connectr kansen voor een gedeelde test- en demo-plek. Zo ontstond het idee voor het Energy Demo Field; een plek waar ondernemers en studenten op grote schaal experimenteren met waterstof. Hier wordt zichtbaar wat het gebruik van waterstof kan betekenen op bijvoorbeeld een zero-emissie bouwterrein of evenemententerrein. Daarmee is het Energy Demo Field de uitgelezen plek om kennis op te doen of potentiële klanten te overtuigen.

Versnellen van de energietransitie
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) bleek de ideale plek voor een Energy Demo Field; Connectr én Nedstack zijn hier gevestigd, net als diverse andere innovatieve energiebedrijven die dagelijks bezig zijn met het versnellen van de energietransitie. Bovendien is waterstof op afroep beschikbaar en zijn de lokale veiligheidsorganisaties bekend met waterstof.

In november 2021 startte Nedstack met het testen van haar waterstof micro-grid in de buitenlucht op het kersverse Energy Demo Field. Dit micro-grid – waarin waterstof, batterijen en brandstofcellen worden gecombineerd tot een power-plant – biedt een nul-emissie alternatief voor het gebruik van diesel en verbrandingstechniek in de generatorenmarkt. Zo worden bouwplaatsen, festivals, en andere stationaire toepassingen die van diesel afhankelijk zijn straks ook onderdeel van onze energietransitie. Daarmee doet Nedstack haar slogan ’to be sure’ eer aan – alleen door in real life op grote schaal te testen, weet je zeker of je innovatie klaar is voor de markt.

Uiteraard staat Connectr zij aan zij met Nedstack tijdens deze eerste testfase. We heten partijen van harte welkom om te komen kijken, of om na november gebruik te maken van deze unieke test- en demo-locatie.

Wil je meer weten over het Energy Demo Field? Neem dan contact op met Jeroen Herremans

Bron: connectr.nu

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313