Low & Bonar overgenomen door Freudenberg Performance Materials

In 2020 is Low & Bonar overgenomen door Freudenberg Performance Materials. De officiële vlaggenwissel voor bij de poort is de eerste stap naar het volledig vervangen van de naam Low & Bonar op IPKW. Binnenkort zullen ook de logo’s op de verschillende panden waar zij gevestigd zijn vervangen worden.

Low & Bonar, nu Freudenberg is een oud gediende op het park. Het bedrijf komt nog voort uit het vroegere Enka, AKU en AKZO Nobel. Sinds 1970 produceren zij in Arnhem het product Colback.

Freudenberg Performance Materials is een specialist op het gebied van technische textielen, welke worden gemaakt met verschillende technologieën. Op IPKW maken zij de producten Colback® en EnkaGrid®. Colback is een zeer hoogwaardig spunbond nonwoven dat in diverse markten wordt toegepast, zoals in tapijttegels of in autotapijten. Het fungeert als een drager en zorgt ervoor dat tegels en tapijten goed in vorm blijven. Een ander voorbeeld is de toepassing in bitumen dakbedekking waarin het een vergelijkbare functie heeft. Ook wordt Colback toegepast in filters en medische mondkapjes.

EnkaGrid is een product voor de civiele techniek en wordt toegepast in bijvoorbeeld de wegenbouw, waar het bijdraagt aan een stabiele fundering onder het wegdek.

Behalve productie, zijn op IPKW ook het Development & Application Center voor product- en applicatie ontwikkeling en een kantoor gehuisvest.

Er zijn nu twee Freudenberg bedrijven actief op IPKW: Freudenberg Performance Materials en Freudenberg Home & Cleaning Solutions. Beide vallen onder moederbedrijf Freudenberg, maar opereren onafhankelijk van elkaar. Freudenberg is een wereldwijd opererend familiebedrijf met ongeveer 50.000 werknemers, het hoofdkantoor is gevestigd in Weinheim, Duitsland.

De vlag werd gehesen door Monique Buch, Senior Vice President van CF&S EMEA, de regionale business unit waar locatie Arnhem deel van uitmaakt. Tevens aanwezig vlnr: Joop Klaasse, Albert Hammerschmied, Alexander Barnsteiner en Paul Maas. Zij maken deel uit van het Senior Management Team van CF&S EMEA.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313