IPKW’er Time Shift energy storage wint Jan Terlouw Innovatieprijs

Time Shift Energy Storage, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard, wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018. Tijdens het Kiemt congres op 1 oktober is uit drie genomineerden Time Shift door de vakjury als winnaar gekozen. De prijs is uitgereikt door Jan Terlouw. Casper Scheltinga van Time Shift was in de wolken: “Dit helpt ons om te groeien en nieuwe mensen aan te nemen uit de regio.”

Time Shift heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 gewonnen en daarbij een cheque van 10.000 euro ontvangen. “Het was zeer moeilijk. Het waren allemaal prachtige projecten. We hebben overwogen dat de winnaar sterke maatschappelijke drijfveer toont, een sterke regionale binding heeft en goed ondernemerschap laat zien!”, aldus Jan Terlouw. Kiemt reikte deze prijs voor de achtste keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Time Shift maakte indruk omdat zij industriële energieopslag systemen hebben op basis van 2nd life batterijen. Momenteel worden de meeste batterijen nog vernietigd. Time Shift heeft echter een systeem waarmee zij gebruikte batterijen kunnen hergebruiken. Met dit systeem kunnen grote industrieën kosten besparen en worden de maatschappelijke kosten van netbeheerders verlaagd.

Ambitieprijs 2018
Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs is ook de Ambitieprijs, een geldbedrag van 5.000 euro, uitgereikt. Green Minerals is de winnaar van de Ambitieprijs. Naast het prijzengeld wint Green Minerals vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Bron: kiemt.nl

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313