IPKW’er Dana Dijkgraaf wint een gouden European Design Award 2019

In het eerste weekend van juni is grafisch ontwerpster Dana Dijkgraaf in de prijzen gevallen tijdens de pretentieuze European Design Awards 2019. Dana Dijkgraaf won een Gouden Award voor haar bijzonder mooie publicatie voor het project In4nite, voor haar Arnhemse opdrachtgever Low & Bonar.

Dana Dijkgraaf (1990) werkt als grafisch ontwerper vanuit haar studio op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Nadat ze in 2015 al eerder is genomineerd voor de European Design Awards (voor het ontwerp van de beeldcultuurkrant van Museum of the Image in Breda), mocht ze dit jaar een ‘echte’ en zelfs gouden award ophalen. Ditmaal voor haar ontwerp van de publicatie van In4nite. Een boekje dat op een bijzondere manier openklapt en een stukje gezeefdrukt Colback op de omslag heeft genaaid.

Over In4nite
In4nite is een innovatief platform opgericht door Low & Bonar, een internationaal bedrijf dat een vestiging heeft op IPKW. In4nite nodigt ontwerpers uit om innovatieve producten of concepten te ontwikkelen met de materialen die zij produceren, waaronder het non woven textiel Colback. In 2017 en 2018 heeft In4nite verschillende ontwerpen gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week.

Dana is tijdens beide edities op verschillende manieren betrokken geweest. Als grafisch ontwerper voor het grafisch ontwerp van de expositie, campagne en publicatie, en als autonoom maker. Zij maakte een collectie panelen van Colback die op een poëtische manier in de ruimte hangen, waarvan een speciaal is geborduurd bij het Textielmuseum met plankton figuren in sprankelende kleuren. Naast de schoonheid van deze techniek in combinatie met het Colback, wil Dana de waarde laten zien van plankton voor onze aarde, die gezamenlijk voor een heel groot deel voor onze zuurstof zorgt en waarvoor we de oceanen moeten koesteren.

Over Dana Dijkgraaf
Dana werkt sinds 2014 vanuit haar studio met veel plezier en passie voor verschillende opdrachtgevers in Arnhem en daarbuiten. Zo heeft ze onlangs de identiteit van De Kerk ontworpen voor Museum Arnhem, de campagne van Winter Arnhem die in 2017 en 2018 de binnenstad sierde en verzorgt ze het grafisch ontwerp voor Arnhem Klimaatbestendig. Naast deze opdrachtgevers werkt ze onder andere ook voor het Stedelijk Museum Breda, Gemeente Amersfoort, ViiA Amsterdam en geeft ze les op de vooropleiding Art & Design op ArtEZ.

Meer informatie over het project:
www.danadijkgraaf.nl/nl/projects/in4nite-ii-printed-matter
www.danadijkgraaf.nl/nl/projects/in4nite-ii-graphic-interplay
europeandesign.org/submissions/in4nite

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313