IPKW’er Alucha wint de Paint the Future Award

Alucha heeft de prestigieuze Paint the Future Award gewonnen. Deze werd uitgereikt door de CEO van Akzo Nobel – het verf- en coatingbedrijf dat eerder dit jaar deze challenge uitschreef waar 160 startups van over de hele wereld aan meededen. Het Arnhemse Alucha – gevestigd op IPKW – ging er met de hoogste prijs in de categorie ‘Circulair Solutions’ vandoor. Samen met Akzo Nobel gaat Alucha de komende jaren hun technologie om calciumcarbonaat terug te winnen uit afval toepassen in de verfindustrie.

Circulaire calciumcarbonaat
Calciumcarbonaat wordt op grote schaal uit groeves gewonnen. Alleen al in Europa kun je er om de dag de Amsterdam Arena compleet mee vullen. Deze calciumcarbonaat wordt gebruikt in vele producten; van tapijten tot tandpasta, en van papier tot verf. Na gebruik door de consument belanden deze producten op de vuilstort of in de verbrandingsoven en gaat ook het calciumcarbonaat verloren.

Alucha heeft zich de afgelopen jaren gericht op het ontwikkelen van technologie om deze calciumcarbonaat terug te winnen uit afval van de papierindustrie. Daarmee wordt calciumcarbonaat circulair. Deze kan dan weer opnieuw gebruikt worden in bijvoorbeeld verf.

De challenge
Akzo Nobel – de vorige bewoner van IPKW – streeft naar innovatie en duurzaamheid. Ze schreven een challenge uit onder de naam “Paint the Future”. Van de ca 160 inschrijvingen van over de hele wereld, is Alucha samen met 20 andere bedrijven voor de Challenge geselecteerd. In de afgelopen dagen hebben experts van Akzo Nobel de oplossing van Alucha doorgelicht en het bedrijf uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Circulair Solutions’. Samen zal verder gewerkt worden aan het gebruik van het circulaire calciumcarbonaat in de producten van Akzo Nobel. Een prestatie waar Alucha erg trots op is.

Het trotse IPKW
IPKW is de trotse vestigingsplaats van Alucha. Kevin Rijke, directeur van IPKW: “Als park richten we ons op innovatie en schone technologieën. Dit project sluit daar fantastisch op aan en we zijn er trots op dat zulke innovaties ontstaan op het park.”

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313