IPKW verwelkomt twee nieuwe huurders

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem, dat zich richt op de thema’s technologie, innovatie en duurzaamheid, heeft sinds gisteren twee nieuwe bewoners die naadloos aansluiten bij het innovatieve karakter van het park. Save Plastics en KH Engineering hebben een huurcontract getekend en hun intrek genomen in de nieuwe kantoor- en bedrijfsruimtes. Met de komst van de nieuwe huurders wordt de circulaire ambitie van het park versterkt.

Innovatieve producten uit gerecycled kunststof
Save Plastics maakt producten voor de weg- en waterbouw  van 100% gerecycled kunststof. Door producten te ontwikkelen van kunststof dat anders verbrand wordt, behoren zij tot de top 25 van duurzaamste bedrijven van Nederland. “Vorig jaar hebben we 1,3 miljoen kg kunststof ‘gered’ van verbranding en dat willen we opschroeven naar 2,5 miljoen kg. Op IPKW kunnen we deze ambitie waarmaken,” aldus Bram Peters, directeur van Save Plastics. Op 1 oktober 2016 tijdens de Open Dag kwam IPKW voor het eerst in aanraking met Bram via het ‘Plastic Fantastic’ project. De ‘Plastic Fantastic’-machine kan ter plaatse plastic afval verwerken en recyclen tot nieuwe producten.

Technische oplossingen voor de industrie
Duurzaamheid gaat op IPKW hand in hand met technologie en innovatie. Met hun filosofie ‘Global experience, local approach’ is KH Engineering is een mooie aanvulling op de bestaande kennis en know-how op het industriepark. KH Engineering is al meer dan 65 jaar een onafhankelijke en multidisciplinaire organisatie met ervaring in praktische en doelmatige oplossingen voor engineering, procurement, constructie management en consultancy activiteiten in de industrie. KH Engineering heeft vestigingen in Amsterdam, Antwerpen, Schiedam en nu ook in Arnhem. Een recent project is de RDM training Plant in Rotterdam; een oefenfabriek waar medewerkers in de industriële sector algemeen erkende certificaten kunnen behalen.

Over IPKW
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) ontwikkelt de ruimte voor toekomstplannen en is de perfecte vestigingsplaats voor gespecialiseerde bedrijven in de productie en/of cleantech industrie. In tegenstelling tot de meer gevestigde industrieparken creëert IPKW bedrijfsruimte vanuit het perspectief van de klant. De bedrijven gebruiken gezamenlijk de faciliteiten van het park, dat is omsloten door een hek. Dit leidt tot synergievoordelen en aantrekkelijke besparingen. Dankzij deze strategie is IPKW uitgegroeid tot een succesvol en vooruitstrevend park.

Kijk voor meer informatie op kh-engineering.nl
en bekijk onderstaande video van Save Plastics.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313