IPKW op de DDW!

IPKW’er Low & Bonar is een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in ‘performence materials’. Het bedrijf produceert het materiaal Colback, een non-woven materiaal bestaande uit draadjes polypropyleen, poly-ethyleen of polyamide die op een willekeurige manier met elkaar zijn versmolten. Colback wordt nu onder andere gebruikt voor tapijten, automatten en luchtfilters. Low & Bonar daagde 10 creatieven uit hun visie op het materiaal los te laten en de grenzen ervan op te rekken. Het project laat een staalkaart zien van nieuwe functionele en esthetische kwaliteiten van het materiaal en de unieke visie van de ontwerpers.

Het interdisciplinaire gezelschap van ontwerpers omvat productontwerpers, architecten en grafisch ontwerpers met elk een eigen visie op de ontwerppraktijk.

In4nite wordt in gebouw TQ op Strijp aan het grote publiek getoond tijdens de Dutch Design Week, die plaatsvindt in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober 2017.

IPKW: aanjager van crossovers
Vanuit de overtuiging dat designers baat hebben bij technologische kennis, terwijl bedrijven veel hebben aan de denk- en werkwijze van ontwerpers, stimuleert IPKW al een aantal jaar de samenwerking tussen maakindustrie en creatieve industrie. Uitwerkingen en resultaten hiervan krijgen steeds meer vorm, bijvoorbeeld met de goedbezochte evenementen rond het thema Design & Technology, de introductie van de IPKW-Collectie en de huisvesting van diverse startende en gerenommeerde ontwerpers op het park. Zij kunnen gebruikmaken van een gedeelde werkplaats, faciliteiten en aanwezige kennis, en vormen bovendien een waardevolle inspiratiebron en sparringpartner voor de hier gevestigde cleantech bedrijven.

Het project in4nite is het ultieme resultaat van het stimuleren en faciliteren van crossovers op IPKW.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313