IPKW faciliteert Noesis bij onderzoek naar automatiseren geluidsmetingen

Onderzoek wijst uit dat de helft van de Nederlanders te maken heeft met storend geluid. Vaak lukt het niet om de veroorzakers op te sporen. Dat komt doordat de huidige meetmethodes vooral decibellen meten en maar beperkt informatie verzamelen waarmee de hinder op te lossen is. Door geluidsonderzoek te automatiseren komt die informatie wel beschikbaar. Daarmee zorgt Noesis voor een baanbrekende innovatie, waarvoor zij de eerste subsidie van het Programma EFRO 2021-2027 voor Oost-Nederland hebben ontvangen.

De kern van Noesis bestaat uit een netwerk van minicomputers die voorzien zijn van een akoestische sensor, netwerkverbinding en gps. De sensoren meten het geluid 24/7 en sturen de informatie naar een centraal systeem, dat de meetwaarden verwerkt tot laagdrempelige overzichten. Via kunstmatige intelligentie kan het systeem bovendien steeds meer geluidsbronnen leren herkennen.

IPKW stelde haar terrein beschikbaar voor enkele testlocaties van Noesis om hun technologie verder te ontwikkelen. Na een pilotfase begin 2022 bij één van onze huurders, plaatst Noesis nog eens 200 sensoren op IPKW om storende geluiden te meten. Zo kunnen we de oorzaken van mogelijke overlast achterhalen. Bovendien werken we op ons park graag mee aan innovatieve technologie die bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid van mensen.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313