In4nite II op Dutch Design Week

In4nite is een project dat ideeën en creativiteit van ontwerpers op IPKW combineert met de technische expertise van Low & Bonar, gevestigd op IPKW. De ontwerpers zetten hun expertise in voor het maken van een verscheidenheid aan fascinerende ontwerpen en producten op basis van de technische materialen, Colback® en Enkamat®.

Tijdens de Dutch Design Week 2018 (20 – 28 oktober) presenteren ze de werken op Strijp T, gebouw TQ in Eindhoven.

De eerste editie van In4nite en de presentatie tijdens de Dutch Design Week 2017 was de officiële kick off van Low & Bonar’s innovatieve In4nite platform. Met de nieuwe editie van In4nite bouwen ze voort op het succes van afgelopen jaar en presenteren ze tijdens de Dutch Design Week 2018 In4nite II.

De samenstelling van de ontwerpers- en de presentatie van dit jaar omvat een breed scala aan expertisegebieden en designs. De deelnemers aan de Dutch Design Week 2018 zijn actief op het gebied van product design, graphic design, interaction design en industrial design.

De drijvende kracht achter het project is zonder meer de kwaliteit van de ontwerpen, deze ontwerpen zijn het resultaat van een complex en interessant proces. Tijdens In4nite II zal er daarom uitgebreid worden stilgestaan bij hoe een ontwerpproces doorlopen wordt. Door een verdiepend programma aan te bieden in het theater en elementen van het ontwerpproces terug te laten komen geven Low&Bonar en de ontwerpers een kijkje achter de schermen van dit innovatieve project.

Ook dit jaar laat In4nite zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn wanneer je niet gelooft in beperkingen maar in mogelijkheden.

In4nite en IPKW
Al een aantal jaar stimuleren wij samen met de gemeente Arnhem crossovers tussen design en technologie. Dit doen wij onder andere door Design & Technology events, een IPKW collectie en het huisvesten van topontwerpers op IPKW. Wij verbinden actief de bewoners van het park met de aanwezige maakindustrie. Als ultiem resultaat hiervan is in 2017 het project In4nite ontstaan en gelanceerd op de Dutch Design Week 2017 (DDW).

Samen met een select gezelschap uit ons netwerk gaan we aanstaande donderdag met een bus naar Eindhoven om daar onder andere In4nite II en andere interessante bezienswaardigheden te aanschouwen.

Bekijk hier het gehele programma van In4nite II op de Dutch Design Week 2018.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313