Foreland onderzoekt de menselijke maat van technische innovaties

Foreland Studios is een gloednieuwe artistieke onderzoeksstudio midden op Industriepark Kleefse Waard. Tussen alle innovatieve bedrijven, werkt Foreland Studios met een interdisciplinair team van onderzoekers (designers, wetenschappers, kunstenaars) aan nieuwe perspectieven op technologische ontwikkelingen.

Onderzoeksprogramma
Van maart tot en met mei 2022 zal het eerste Foreland Studios onderzoeksprogramma van start gaan: HydroMax, waarin waterstof centraal zal staan. Foreland doet breed onderzoek naar de menselijke maat van technische innovaties. Welke maatschappelijke impact brengt een succesvolle implementatie van Hydrogen in de maatschappij? Wat doen we met al dat water wat vrijkomt? Welke kansen biedt het schoon verbranden van waterstof? Foreland onderzoekt de bijwerkingen van de waterstof industrie die misschien wel dé drijvende kracht zijn voor verdere innovatie en acceptatie van waterstof in de maatschappij.

Foreland Studios zet een uitgebreid programma op van masterclasses, workshops en bijeenkomsten waarin een interdisciplinaire groep van 10-15 young professionals kennis maakt met waterstof. De onderzoeksperiode duurt drie maanden en wordt afgesloten met een presentatie door de deelnemers over hun bevindingen, concepten en ideeën of wellicht prototypes. Later in het jaar zal deze presentatie te zien zijn op onder andere de Dutch Design Week. Foreland zet de verbeelding in om waterstof zichtbaar te maken.

Foreland Studios staat open voor samenwerking
Er zijn voor het eerste programma HydroMax: Searching Hydrogen Horizons nog een aantal plaatsen beschikbaar. Ben jij een creatieve denker en doener en wil je waterstof ontdekken en omzetten in een sprankelend project in een unieke omgeving? Mail dan naar info@foreland.eu om het programma en meer informatie te ontvangen.

Ook is Foreland op zoek naar partnerschappen en samenwerkingen met bedrijven die actief zijn in technische innovaties om zo het onderzoek en de uitkomsten zo relevant mogelijk te maken. In het bijzonder bedrijven op IPKW die kunnen bijdragen aan de nodige kennis over waterstof of de toepassingen waaraan gewerkt wordt. Bedrijven kunnen bijdragen door kennis te delen op een moment, netwerk in te schakelen of een werknemer deel te laten nemen aan het programma.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sabine Winters, programmamanager Foreland Studios
sabine@foreland.eu
06 3002 3126

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313