Een flinke boost voor waterstofinnovatie!

Komende vier jaar krijgt het waterstofonderzoek en -onderwijs in Oost-Nederland een flinke boost door de SPRONG-subisidie van 1 miljoen euro!

Onderzoeksgroep
Met deze subsidie gaan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Saxion University een onderzoeksgroep vormen die moet uitgroeien tot een toonaangevend kenniscentrum voor bedrijven en instellingen die decentrale waterstoftoepassingen willen realiseren. Naar verwachting zal deze onderzoeksgroep ook op Europees niveau een rol spelen in de toepassing van duurzame waterstof.

Over de subsidie
De SPRONG subsidie wordt toegekend door het regieorgaan SIA. Zij stimuleren de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen. Regieorgaan SIA bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgerichte onderzoek van hogescholen door middel van het financieren van dit onderzoek. Een SPRONG subsidie is voor onderzoeksgroepen die potentie hebben om binnen 8 jaar uit te groeien tot een krachtige SPRONG-groep. Deze hebben een brede doorwerking naar de kwaliteit van het onderzoek en de betrokken hogescholen.

Stap in de goede richting
De SPRONG-subsidie is een mooie stap in de goede richting voor de waterstofonderzoeken. Niet alleen voor Arnhem, de HAN en Saxion University, maar ook voor ons als IPKW, wat een thuisbasis is voor maakbedrijven in onder andere waterstoftechnologie.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313