Door Equinor Ventures geleid consortium investeert 30 miljoen euro in IPKW’er Elestor

IPKW’er Elestor, technologie ontwikkelaar van grootschalige  elektriciteitsopslag, heeft een investering van €30 miljoen binnengehaald van een consortium onder leiding van de corporate venture capital-tak van de Noorse energiereus Equinor.

Het consortium omvat ook de venture capital-tak van ’s werelds toonaangevende onafhankelijke tankopslagbedrijf Koninklijke Vopak, de Nederlandse impactinvesteerder Invest-NL (als co-lead investor) en Somerset Capital Partners, evenals bestaande aandeelhouders EIT InnoEnergy en Enfuro Ventures.

“Met het afronden van deze investering heeft Elestor expliciet het vertrouwen en support van deze groep top-investeerders gekregen. In het investeringsproces, gecoördineerd door Deloitte Corporate Finance als Elestor’s exclusieve adviseur, heeft Elestor een serie diepgaande technische en operationele due diligence processen doorlopen, waarmee zowel de Elestor technologie als de operationele slagkracht zijn bevestigd,” zei Guido Dalessi, CEO, Elestor.

Meer over Elestor: www.elestor.nl/equinor-ventures-led-consortium-invests-e30-million-in-electricity-storage-company-elestor/

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313