Derde editie The Future of Us groot succes

Vrijdag 8 oktober vond het congrestival The Future of Us – The New World plaats vanuit de Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Arnhem. Een hybride event over de belangrijkste thema’s van nu: energietransitie, circulaire economie en innovatie. Met diverse sprekers, netwerkmogelijkheden en vooral veel innovatie, energie en inspiratie.

Veelzijdig programma
Voor dit hybride congrestival hebben ruim 700 mensen zich online aangemeld en hebben we 100 bezoekers fysiek ontvangen in de Industrial Studios op IPKW. De inspirerende dag begon met online verdiepingssessies waar o.a. gesproken werd over de resultaten van twee jaar onderzoek naar voedselverspilling door de Wageningen Universiteit, een state-of-the-art waterstofdemonstratie door de HAN en de gevolgen van toenemend gebruik van biobased materialen op de biodiversiteit.

Christianne van de Wal (Gedeputeerde Staten van Gelderland) en wethouder Jan van Dellen (gemeente Arnhem) opende het middagprogramma waar schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra een poëtische voordracht gaf over haar visie op The New World. In het onderdeel Leiders van de Toekomst reflecteren Werner Schouten, Roos Janssen en Kelly Ruigrok op de grootste uitdagingen van de toekomst. Spreker Barbara Baarsma sprak over de invloed van banken op klimaatverbetering en Tine Hens schetste een duurzame toekomst met technologie.

CCS Energie-advies is de winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021
Ze wonnen met de door hen ontwikkelde stikstofstripper. Tijdens het online event The Future of Us – The New World op 8 oktober werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit, “Doorbraak in de stikstof problematiek”, aldus Jan Terlouw. Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. De jury koos uit de genomineerden Soluxa B.V., Shelduck.co en HyMatters voor Soluxa B.V. met hun innovatie ‘De gekleurde zonnegevel’.

Festival terugkijken
Het is mogelijk om het festival terug te kijken via ons YouTube kanaal

Over The Future of Us
The Future of Us wordt jaarlijks georganiseerd door Kiemt en IPKW. Kiemt versnelt de energietransitie, de transitie naar de circulaire economie en bevordert het innovatieve ondernemersklimaat. Zij faciliteren, ondersteunen en adviseren hun netwerk van ondernemingen, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen bij complexe vraagstukken. IPKW is een prijswinnend industriepark dat duurzame en energie-gerelateerde bedrijven huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven werken zij aan de cleantech campus van de toekomst.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313