De Groeiversneller Demonstratie Energie uitgereikt aan LeyCell

De Groeiversneller Demonstratie Energie werd op 5 maart door Nermina Kundić, wethouder van de gemeente Arnhem en Jeroen Herremans van Connectr uitgereikt aan LeyCell op Industriepark Kleefse Waard.

LeyCell richt zich op de lancering van een baanbrekend type grafeen batterijen, gebaseerd op hybride supercondensatoren. Deze innovatieve batterijen hebben een levensduur van meer dan 20.000 laadcycli, aanzienlijk langer dan conventionele batterijen. Bovendien bevatten ze minimaal lithium en zijn ze kostenefficiënt te recyclen. Dankzij geavanceerde technologische ontwikkelingen is deze batterijtechnologie nu haalbaar op kleinere schaal, geschikt voor toepassingen zoals thuisbatterijen en zakelijk gebruik.

De aanvraag voor De Groeiversneller Demonstratie Energie past perfect bij het huidige stadium en de doelstellingen van LeyCell. Zij streven ernaar een innovatieve technologie gereed te maken voor de Nederlandse markt. Via hun vestiging in Elst zijn ze in contact gekomen met Oost NL en Connectr. Hierdoor hebben ze ontdekt dat De Groeiversneller Demonstratie Energie uitstekend aansluit bij de lopende activiteiten en de benodigde expertise om de batterij succesvol te demonstreren.

Momenteel bevindt LeyCell zich in de productiefase van hun eerste batterijen, die zowel geschikt zijn voor thuisbatterijen als zakelijk gebruik. Met De Groeiversneller Demonstratie Energie streven ze ernaar deze batterijen te demonstreren in het Innovation Lab op ons industriepark. Bovendien verwachten ze met dit programma kennis op te doen over engineering, certificeringen, systeemintegratie, installatie en nieuwe richtlijnen voor batterijen.

Het waardevolle netwerk dat zowel Connectr als Oost NL biedt, is van onschatbare betekenis voor LeyCell. Door deze samenwerking hebben ze contact kunnen leggen met andere bedrijven die ook actief zijn in innovatieve batterijtechnologie. Zij vinden het inspirerend om hun product te kunnen presenteren op ons park waar batterij-innovatie centraal staat.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313