De Groeiversneller Demonstratie Energie uitgereikt aan IPKW’er Wattsun

Wattsun heeft De Groeiversneller Demonstratie Energie ontvangen uit handen van Jan van Dellen, algemeen directeur van The Economic Board, voor het ontwikkelen van een Experience Center. We zijn benieuwd waar Wattsun dit programma voor wil gebruiken en wat hun verwachtingen zijn. Connectr ging in gesprek met Koen Olieslagers, oprichter en productontwerper bij Wattsun.

Wat is Wattsun?
Wattsun is in 2016 opgericht om verandering van het energiegebruik te bewerkstelligen, daarvoor hebben zij het Wattsun Pop-up Power batterijsysteem ontwikkeld. De Wattsun Pop-up power batterij is een stapelbaar en draagbaar batterijsysteem. Je kan het eenvoudig meenemen naar de plek waar elektriciteit nodig is.

Wattsun Experience Center
Koen: “Innovaties moeten getest worden. Je wil iets spectaculairs maken om te laten zien aan je doelgroep. Tegelijkertijd wil je innovaties testen om kennis op te doen die je later weer kunt gebruiken. We willen bezoekers zelf laten beleven wat de mogelijkheden zijn om off grid met duurzame stroom te werken. Het Expercience Center wordt dus gebruikt voor zowel testen als demonsteren.” Om dat te bewerkstelligen wil Wattsun een Experience Center opzetten op Industriepark Kleefse Waard. Dit doen zij samen met Collectief Soepel .

“We willen bezoekers de Wattsun wereld laten ervaren” – Koen Olieslagers

Waarom en waarvoor heb je de Groeiversneller Demonstratie Energie aangevraagd?
Voor het opzetten van een Wattsun Experience Center heeft Wattsun de Groeiversneller Demonstratie Energie aangevraagd.

Koen vertelt “We hebben dit idee al heel lang maar om budgettaire redenen bleef het bij een idee. Toen De Groeiversneller op ons pad kwam, zagen we dat dit goed past bij ons idee. Toen zijn we het verder gaan uitwerken en hebben we bij Oost NL gepitcht. Zo is het balletje gaan rollen. We zijn met IPKW om tafel gaan zitten en ook zij waren enthousiast. Ons plan hebben we vervolgens ingediend en de Groeiversneller is ons toegewezen.”

Wat verwacht je van de Groeiversneller Demonstratie Energie?
“De voucher gaat ons helpen om te zorgen dat het Wattsun Experience Center ook daadwerkelijk gebouwd zal worden. Dit helpt ons om snel innovaties te testen en daarmee de ontwikkeling te versnellen. Dat is efficiënter en het bespaart tijd. IPKW is ook een inspirerende locatie natuurlijk. Onze klanten zijn bedrijven die voorop lopen op het gebied van innovaties zoals Van Gelder, KWS en VolkerWessels. Maar ook bijvoorbeeld Netflix die toch trailers nodig heeft voor ondersteuning en make-up. Wij kunnen laten zien en ervaren hoe het in de praktijk werkt. Het Wattsun Expercience Center zorgt ook voor een andere manier van contact met klanten, we kunnen ze zo ook echt enthousiast maken” aldus Koen. “We zijn nu bezig met het ontwerp en de keuze van materialen. We hopen dat we binnen 2 maanden kunnen beginnen met bouwen zodat we het Experience Center in februari of maart 2023 kunnen openen.“

Wat verwacht je van Connectr en Oost NL?
“Dat we samen een plek kunnen realiseren op het terrein en samen de opening met een evenement kunnen organiseren. Het dient ook als inspiratie voor mensen op het park om bewuster om te gaan met energie en materialen. Dat moet het Experience Center ook uitstralen. Daarom wordt er goed over nagedacht, net als in de Wattsun. We moeten echt versnellen, tempo maken. Ik maak me zorgen om de toekomst. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met andere bedrijven, om samen onze schouders eronder te zetten.”

Via demonstratievouchers van De Groeiversneller ondersteunen provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem innovatieve bedrijven die hun producten willen uittesten in een real life omgeving. Oost NL en Connectr voeren het programma uit.

Bron: Connectr.nu

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313