Bandenpomp op zonne-energie op IPKW

In samenwerking met EY, sinds januari gevestigd op IPKW, lanceert Band op Spanning de eerste slimme Bandenpomp op IPKW. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

De Bandenpomp is de oplossing voor een hardnekkig probleem. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De Bandenpomp is door Band op Spanning in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem.

Innovatief systeem
Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die de bestaande oppompapparatuur bij tankstations gebruikt, nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. De slimme Bandenpomp op IPKW is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. Het display geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.

Besparing
Door het probleem van onderspanning op te lossen bespaart Nederland jaarlijks:
– 200 miljoen liter brandstof
– 750.000 banden
– 400.000 ton CO2 uitstoot
– 400 miljoen euro

Duurzaamheid op IPKW
In 2025 is IPKW het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. Met dat doel werkt IPKW elke dag om het park beter, mooier en groener in te richten. IPKW is daarbij één groot proefveld voor duurzaamheid, waar samen met alle huurders, partners, kennisinstellingen, overheden en stakeholders gewerkt wordt aan een circulaire ambitie.

Over Band op Spanning
Band op Spanning, een organisatie zonder winstoogmerk, is onderdeel van Stichting de Groene Garage. De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. Band op Spanning is een prijswinnende oplossing voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel.

Naast de slimme Bandenpomp biedt Band op Spanning ook de mobiele bandenspanningsservice op locaties aan.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313