IPKW’er QING introduceert samen met Prespective Digital Twin Roadmap!

Softwareontwikkelaar Prespective en ingenieursbureau QING slaan de handen ineen en introduceren Digital Twin Roadmap. ‘We willen Nederland op de kaart zetten met het toepassen van Digital Twinning.’

Beide bedrijven zijn in Nederland voorlopers op het gebied van de softwareontwikkeling van Digital Twin en van het toepassen ervan bij machinebouwers en producenten. Prespective en QING bundelen hun krachten en geven opdrachgevers een uniek strategisch voordeel bij Digital Twin toepassingen.

Bij veel productielijnen wordt Digital Twin nog niet volledig ingezet. Dit kan komen doordat de juiste data nog ontbreekt, er onvoldoende kennis is of te weinig commitment vanuit een bedrijf. De nodige digitale transformatie wordt dus uitgesteld, wat de ontwikkeling vervolgens stagneert. Dit is voor veel engineers, managers en directeuren een doorn in het oog.

Volgens Gino van der Zijde van Prespective kan dit anders: ‘Digital Twin heeft juist de potentie om de positie van een bedrijf enorm te versterken. De technologie biedt oneindig veel mogelijkheden.” Toch gaat het daar juist mis: hoe, wanneer en waar zet je de eerste stap en wat werkt voor jouw organisatie? Maatwerk noemt Bram de Vrught van QING het.

Vandaar de Digital Twin Roadmap. Een plan dat volledig is toegespitst op de eigen casus en het niveau van de organisatie op het gebied van digitale transformaties. Van strategische doeleinden tot concrete vervolgstappen voor de eerste toepassingen van Digital Twin in de fabriek. Bram de Vrught: “We zorgen niet alleen voor een technisch concreet plan, maar ook dat je belangrijke stakeholders meekrijgt in het proces.”

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313