IPKW verkent de mogelijkheden voor het aanleggen van een waterstof backbone!

Waterstof is een onmisbare schakel in de energietransitie. Het enige wat nog ontbreekt is de continue beschikbaarheid van waterstof in een toegankelijke distributieleiding, ook wel backbone genoemd. Deze waterstofbackbone zal ondersteuning bieden aan waterstof-innovatieprojecten en biedt ook gelegenheid voor het opschalen van bestaande waterstof gerelateerde producties die nu al plaatsvinden op het park.

Industriepark Kleefse Waard is de thuisbasis voor maakbedrijven in onder andere elektrochemie en waterstoftechnologie waarbij de afgelopen jaren veel geïnvesteerd is in de productie- en testfaciliteiten op het gebied van elektrolyse, brandstofcelsystemen en opslagtechnologie. IPKW is dus goed gepositioneerd om deze backbone te faciliteren.

Samen met HyGear, Nedstack, Veolia, Hyet, HyMove, Elestor, de HAN, Connectr en Kiemt worden de mogelijkheden voor het aanleggen van een waterstofbackbone op IPKW verkent. Daarmee kijken we naar het vraagstuk over waterstof als onderdeel van de energiemix en bereiden we ons voor op de toekomst!

Klik hier voor meer informatie.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313