Industrial Studios: flexibel en toekomstbestendig eventconcept

Eindelijk, we kunnen elkaar weer ontmoeten. Of alles dan weer ‘normaal’ wordt? Dat niet precies. In coronatijd ontstonden er namelijk tal van innovaties. Zo ook op Industriepark Kleefse Waard. Daar zet Industrial Studios in op het hybride evenement. Initiatiefnemer Robert van den Tooren: „Wij gaan niet voor tijdelijkheid, maar voor een nieuw toekomstbestendig concept.”

Industrial Studios is een idee van Industriepark Kleefse Waard en Nightlife Productions. Eén van de initiatiefnemers is Robert van den Tooren (Nightlife Productions). „Corona legde de evenementenbranche volledig stil. Geen congressen meer. Geen productpresentaties. Geen festivals en events meer. Niks. Wat doe je dan?” Samen met eventmanager Cas van Horck van Industriepark Kleefse Waard bouwde Van den Tooren een door corona leegstaande evenementenlocatie om tot een livestreamstudio. Het label? Industrial Studios.

Industriële hal van 1.800 vierkante meter
De nieuwe studio bevindt zich in een Arnhemse industriële hal van 1.800 vierkante meter. Daarmee is deze livestream studio-setting anders dan anders, aldus Van Horck. „Vorig jaar schoten de studio’s als paddenstoelen uit de grond. De meesten kleinschalig, in een black box, voorzien van een green screen. Wij pakten het anders aan. Groots en industrieel. Dat onderscheidt ons van de rest én trekt een ander type evenement aan.”

In de beginperiode zette Industrial Studios vol in op online evenementen. Zo vonden er al zo’n tachtig online talkshows, awardshows en productpresentaties plaats, vertelt Van den Tooren. „Onze industriële ruimte leent zich uitstekend voor feestelijke momenten én grootse presentaties in een decor van 360 graden. Zo kan een bedrijf of merk onze studio volledig eigen maken. Alles is mogelijk. Niets is ons te gek. Voorbeeldje? Onlangs reden er hier een brandweerauto en volgauto van een wielerteam de studio binnen. Dat is geweldig, toch?”

Lees hier het volledige interview met Robert en Cas.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313