Elestor bereidt zich voor op groei met de aanstelling van Hylke van Bennekom als COO

IPKW’er Elestor versterkt haar senior management door de aanstelling van Hylke van Bennekom (MSc MBA) als Chief Operating Officer (COO). Met deze uitbreiding is Elestor goed gepositioneerd voor het opschalen en automatiseren van de productie van de waterstofbromide flow batterij. Hylke treedt ook toe tot de groep van investeerders, onder een management buy-in (MBI).

De energie transitie is duidelijk in een versnelling gekomen. Door de uitrol van Europese en lokale klimaatplannen neemt de hoeveelheid opgewekte hernieuwbare energie enorm snel toe. Opslag is essentieel voor de integratie daarvan in het energiesysteem, en daardoor groeit de behoefte aan goedkope grootschalige opslag snel. De waterstofbromide flow batterij technologie van Elestor is bij uitstek geschikt om deze behoefte in te gaan vullen.

Klaar voor opschaling
Elestor is in 2014 opgericht door Wiebrand Kout (CTO): “In de eerste 5 jaar lag de focus vooral op fundamenteel onderzoek en engineering. Vervolgens is de technologie uitgebreid getest en gevalideerd door middel van diverse field pilots. We staan nu aan de vooravond van de opschaling van de technologie om ook echt impact te gaan hebben.”

“Door het toevoegen van een COO kunnen we de overgang van de huidige in-house stack assemblage versnellen en naar een volledig geautomatiseerde productiefaciliteit brengen, en tegelijk de lange termijn supply chain strategie ontwikkelen. Opschaling en automatisering dragen beide bij aan de reductie van de systeemkosten, waardoor de opslagkosten per MWh nog eens fors lager zullen worden.” zegt Guido Dalessi (CEO).

Hylke van Bennekom (COO): “Ik ben super enthousiast om me na mijn operationele ervaring, opgedaan in de semiconductor en PV industrieën, bij Elestor aan te sluiten, en zo een directe impact op de energie transitie te hebben. Ik zie er naar uit om me juist in deze fase bij het Elestor team te voegen en deel uit te gaan maken van wat nu onze gezamenlijke missie wordt om hernieuwbare en goedkope opslag van elektriciteit op grote schaal voor iedereen binnen bereik te brengen.”

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313